A Nyíregyháza Rallye-n is közbeszólt a technika ördöge

2018.11.14. 09:54

Balszerencsés raliszezont zártak Ifj. Fogarasiék

Annak ellenére, hogy a szezonban nyolc futamból csupán kétszer értek célba, így is kategóriájuk második helyén végzett az Ifj. Fogarasi Attila, Papp Tamás kettős a rali OB idei kiírásában. Az év utolsó versenyét a harmadik gyorsaságin kellett feladniuk.

Bagotai Balázs

Hatalmas ködben rótták Nyíregyháza utcáit Fotó: Soós Attila

A rali OB mezőnye hosszú idő után első alkalommal látogatott Nyíregyházára, így gyakorlatilag minden versenyző egyenlő eséllyel indulhatott neki a háromnapos viadalnak, senki sem ismerte a pályákat. A pályabejárásra szerdától volt lehetőség. Ifj. Fogarasi elismerően nyilatkozott a nyírségi terepről:

– Kemény pályák voltak. Kilenc különböző. Ezek közül a leghosszabb huszonkilenc kilométeres – kezdte beszámolóját A Fogarasi Rallye Team pilótája.

Miután a résztvevők megismerkedtek a versenykörülményekkel, pénteken útjára indult a mezőny Nyíregyháza utcáin. A ködös szürkületben már javában nyomták a gázt, miközben a városházán az európai ralibajnokság (ERC) koordinátora, Jean-Baptiste Ley bejelentette, hogy a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) december ötödikén hivatalossá váló előzetes versenynaptárában ott szerepel a nyíregyházi futam. Így 2003 után ismét Európa-bajnoki állomás lesz Magyarország.

– Elég nagy volt a köd, tehát nem volt egyszerű a dolgunk. Egy helyen túl is csúsztunk.

Ennek ellenére a srácok az ötödik helyre hozták be a gépet a kétkerék-meghajtású autók között. Szombaton egy huszonhat kilométeres etappal kezdődött a nap, ahol Ifj. Fogarasiék szintén az ötödik helyen értek célba. Ezután következett az abaújvári gyorsasági, amelyet saját kategóriájában megnyert a Honda Civic Type-R-rel versenyző duó. A következő szakasz viszont igen balul sült el számukra:

– A harmadik szombati gyorsaságin gyakorlatilag már a rajtnál megadta magát a motor. Maximum tíz, húsz métert tehettünk meg a kocsival. Ezzel sajnos kategóriánk első helyéről estünk ki.

Hatalmas ködben rótták Nyíregyháza utcáit
Fotó: Soós Attila

A szezonzáró így nem sikerült túl fényesre. Ezzel együtt összesítésben kategóriájuk második helyén végeztek. Köszönhetően annak, hogy az Eger Rallye-n, valamint a Fehérvár Rallye-n is győztesként hagyhatták el a pályát. Fortuna azonban nem állt mellettük. A maradék hat állomáson vagy kiestek, vagy el sem indultak.

– Szerettem volna a kétkerekes kupa élmezőnyében végezni, de ennyi pontvesztéssel ez lehetetlen volt – mondta csalódottan a versenyző.

Az autósport szereplői számára a versenyszezon utáni hagyományos záróesemény idén is a Mikulás Rallye lesz, melyen most nem lesznek ott Fogarasiék.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában