öttusa ob

2019.03.10. 19:27

Tamás József bronzérmes, csapataranyak

Remek eredménnyel zárták a Volán Fehérvár öttusázói a junior országos bajnokságot. Tamás József harmadik, Szarka Luca negyedik lett, a férfi- és a női csapat is bajnoki címet szerzett.

Ferencz Balázs

Tamás József harmadik lett Fotó: Volán Fehérvár

A tavaly műtéten átesett Tamás József hat hónapos kihagyás után versenyzett ismét. Nem is akárhogy. A Volán Fehérvár ifjú titánja, valamint a teljes juniormezőny szerdán a lovaglással kezdte a junior országos bajnokságot, ahol az indulók közül többeknek nem sikerült teljesíteni a számot. Szombaton a vívással, majd az úszással folytatódott a verseny a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, a laser-run számnak pedig a BHSE Sporttelepe adott otthont. Tamás 18 győztes asszóval a második helyen zárta a vívást, majd az úszást követően már az első helyről indult a laser-runban, azaz a kombináltban. A véghajrában azonban a Trion versenyzője, Kardos Bence és a BHSE pentatlonistája, Szép Balázs is megelőzte, így Tamás József bronzérmet nyert. Amit aztán kiegészített egy csapatarannyal is, Salga Gergővel és Katona Bálinttal alkotva nyerő triót.

Tamás József harmadik lett Fotó: Volán Fehérvár

A lányok is csapatbajnoki címmel zárták az OB-t, ráadásul úgy, hogy mindhárom fehérvári lány, Szűcs Dóra (10.), Kovács Eszter (5.) és Szarka Luca is ifi korú versenyző még. A győztes Barta Luca (Trion) mögött legjobb fehérváriként a betegségéből felépült Szarka Luca az előkelő negyedik helyen végzett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában