Futács lecsapott végül

2019.06.26. 19:44

Küzdelmes meccsen verte osztrák ellenfelét a Vidi

Az Ausztriában edzőtáborozó MOL Fehérvár FC labdarúgó csapata az osztrák Bundesliga bronzérmesével, a Wolfsberger AC alakulatával vívta második felkészülési mérkőzését.

Ferencz Balázs

Georgi Milanov a gól előtt harcosan szerezte vissza a labdát, s pontosan passzolt Fotó: molvidi.hu

MOL Fehérvár FC–Wolfsberger AC 1-0 (0-0)

Bad Waltersdorf, 200 néző.

MOL Fehérvár FC: Kovácsik – Hangya, Mocsi, Juhász, Tamás – Berecz, Hadzic (Szabó B., a szünetben), Nyári – Milanov, Futács, Huszti. Vezetőedző: Marko Nikolics.

Wolfsberger: Kofler – Schmitz, Ritzmaier, Liendl, Schmid, Schmidt, Rnic, Leitgeb, Wernitznig (Sylla), Sollbauer, Novak. Vezetőedző: Gerhard Struber.

Gól: Futács (88.)

2015-ben az osztrákok 2-1-re verték a Vidit, így a statisztikát is javíthatta volna a MOL Fehérvár a hazája bajnokságában bronzérmet szerzett Wolfsberger AC ellen. Marko Nikolics alaposan felforgatott kezsőcsapatot küldött pályára az Európa-liga-küzdelmeket automatikusan a csoportkörben kezdő „sógorokkal” szemben. A védelemben Hangya, Mocsi Attila és Tamás Krisztián is helyet kapott az utolsó idényére készülő csapatkapitány, Juhász Roland mellett, míg a középpályán bátran tette dolgát a szombathelyi próbajátékos, Nyári Patrik. Az első félidőben kiegyenlített volt a párharc, különösebben nagy feladata egyik kapusnak sem volt, de a masszívan futballozó WAC talán többet állomásozott a támadó harmadban. A Vidi legnagyobb helyzeténél Huszti tálalt Milanovhoz, aki balról, éles szögből célozta meg a rövid sarkot, de Kofler villámmozdulattal belevetődött a lövésbe.

Georgi Milanov a gól előtt harcosan szerezte vissza a labdát, s pontosan passzolt Fotó: molvidi.hu

A szünetben csak egy helyen változtatott a Vidi szerb trénere, az ifjú Szabó Bálint érkezett Hadzic helyett, s a fehérváriak saját nevelésű játékosa hasznosan, agilisen futballozott. Nem változott sokat a játék képe a fordulás után, bár, Schmid 16 méterre a kaputól szemben állt Kovácsikkal, ballal azonban mellé trafált. A hajrához közeledve Huszti szabadrúgása után egy osztrák védő a gólvonalról mentett, majd Futács küldte vissza a labdát félfordulatból 11 méterről, Kofler hatalmas bravúrral védett. Úgy tűnt, nem bírnak egymással a csapatok, mígnem a 88. percben Berecz ugratta ki Milanovot, a bolgár válogatott lement az alapvonalig, onnan centerezett, Futács Márkó pedig 4 méterről perdített a rövid sarokra, 1-0.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában