női kézi

2020.01.17. 22:43

Itt az idő, hogy ismét győzzenek

Nehéz, de nyerhető mérkőzés vár az Alba Fehérvár KC csapatára, hiszen a 6. helyen álló MTK együtteséhez látogatnak a K&H Női Kézilabda Ligában.

Korondy Tamás

Walfisch Mercédesz hiába lőtt Claudine Mendyvel együtt 16 gólt a DKKA ellen, ez mégsem volt elég a győzelemhez

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Barokkos túlzás lenne azt állítani, hogy jó formában várja Deli Rita gárdája ezt a találkozót, hiszen legutoljára november mértani közepén örülhetett pontnak a koronázóvárosi alakulat.

Azóta már lejátszottak három mérkőzést is, melyek közül egyik sem az Alba szája íze szerint alakult – mentségükre legyen mondva, a december végi Érd, majd az azt követő Ferencváros elleni találkozókra az esélytelenek nyugalmával mehettek ki a pályára Walfisch Mercédeszék.

A legutóbbi párharc viszont nyerhető lett volna, de a DKKA végül 22-23-mal elvitte a pontokat Székesfehérvárról.

Walfisch Mercédesz hiába lőtt Claudine Mendyvel együtt 16 gólt a DKKA ellen, ez mégsem volt elég a győzelemhez
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Nagyon biztatóan kezdtünk, uraltuk azt a mérkőzést, a szünet után négy gólra is nőtt az előnyünk, de a Dunaújváros gyorsan ledolgozta hátrányát. Sajnos nem sikerült a pontszerzés, mert nem volt elég jó a védekezésünk – értékelt Walfisch, aki 8 gólt szerzett egy hete.

– Nem szabad összetörnünk, vagy megrogynunk, ugyanúgy kell tovább dolgoznunk. Mindent meg fogunk tenni a két pont megszerzéséért, bár ez az MTK otthonában rendkívül nehéz feladat. Óriási lövőkedve van az MTK csapatának, 9-10 méterről is képesek gólokat szerezni, így mindegyik belső játékosuk megállítása komoly feladatot és nagy koncentrációt igényel majd – tette hozzá az átlövő.

A találkozó 18:00-kor az ELMÜ Sporttelepén lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában