Marbella

2020.01.20. 08:15

Nyeretlenül zárta az edzőtábort a Vidi

Negyedik felkészülési mérkőzésén kétgólos vereséget szenvedett a MOL Fehérvár FC labdarúgócsapata, vagyis nyeretlenül zárta a spanyolországi edzőtábort. De nem eredménytelenül.

Ferencz Balázs

Az új szerzemény, Lyes Houri is pályára lépett

Fotó: molfehervarfc.hu

A szombati hazautazás előtt az ötszörös német bajnok, a Bundesliga II-ben jelenleg harmadik helyen álló VfB Stuttgart ellen zárta kéthetes edzőtáborát a MOL Fehérvár FC. Papírforma eredmény született, a német élvonalba jutásért harcoló Stuttgart a mérkőzés elején nagy iramot diktált, amit gólokkal nyomatékosított. Előbb Forster maradt teljesen egyedül a tizenhatoson belül, s egy igazítás után a bal alsó sarokba lőtt, majd a 16. percben az argentin válogatott Gonza­lez 14 méterről laposan durrantott a bal alsó sarokba.

A szünetben minőségi cserékkel frissítettek a csapatok, a fehérvári oldalon Milanovot Elek váltotta, a Stuttgartban pedig pályára lépett a Bayern Münchennel korábban BL-t nyert 78-szoros német válogatott Mario Gomez, aki az 56. percben növelte az előnyt. A szépítő találat Ivan Petrjaké volt.

VfB Stuttgart–MOL Fehérvár FC 3-1 (2-0)

Marbella, La Quinta Marbella, Vezette: Francisco Javier Mora Diaz

VfB Stuttgart: Bredlow – Didavi, Phillips, Karazor, Al (Gomez, 46.), Stenzel, Gonza­lez, Mangala, Sosa, Endo, Fors­ter. Vezetőedző: Pellegrino Matarazzo,

Fehérvár FC: Kovácsik – Stopira, Vinícius (Hangya, 73.), Muszliu, Fiola – Milanov (Elek, 46.), Pátkai (Nyári P., 83.), Nego (Houri, 59.) – Petr­jak (Funsho Bamgboye, 88.), Futács (Hodzic, 60.), Kovács (Zsóri, 88.). Vezetőedző: Joan Carrillo.

Gól: Forster (4.), Gonzalez (16.), Gomez (53.) illetve Petr­jak (71.)

Az új szerzemény, Lyes Houri is pályára lépett
Fotó: molfehervarfc.hu

– Az első félidő sokkal nehezebb volt, mint a második játékrész. Főleg az első húsz percben diktált a Stuttgart hatalmas tempót, nem volt arra sem nagyon időnk, hogy felnézzünk, vagy átvegyük a labdát. Belekóstolhattunk abba, hogy milyen is az élet a Bundesliga II élvonalában, sőt, jó eséllyel ezek a játékosok jövőre már a Bundesligában fognak szerepelni – vélekedett Kovácsik Ádám, a Fehérvár FC kapusa. – Mindezek ellenére nem szabad ilyen lassan játszanunk, mint ahogy a mérkőzés elején futballoztunk.

A csapat vasárnap hajnalban ért haza, a hétfői szünnap után kedden két edzéssel folytatja a felkészülést. Hogy szombaton 17 órakor legjobb formájában fogadhassa a Honvédot, immár a bajnokságban.

– Szeretek ilyen erős csapatok ellen játszani, úgy gondolom ilyenkor lehet fejlődni – értékelt Joan Carrillo, a fehérváriak vezetőedzője. – Az első félidőben sok technikai hibát vétettünk. Intenzíven és keményen letámadtak a németek, a hibáink pedig gólokhoz vezettek. Nekünk is voltak azért lehetőségeink, de azok sajnos kimaradtak. A második félidőben sokat változtattunk, egyrészt más játékrendszert is kipróbáltunk, másrészt több játékos is lehetőséget kapott, erre is való egy edzőtábor. Tetszett a srácok hozzáállása és munkája az elmúlt két hét során. Meg vagyok arról győződve, hogy a Honvéd ellen már friss lesz a csapat, és megfelelő intenzitású játékkal képesek leszünk megszerezni a három pontot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában