Szívós munkával célba értek

2020.05.27. 14:50

A Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő gárdája megérdemelte az NB III-at

Pénteken tartotta évadzáróját a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő csapata, amely a megyei I. osztályú bajnokságban az idény félbeszakítása, illetve lezárása után a következő szezonban a harmadosztályban bizonyíthat.

Káldor András

Balogh Balázs elnök kupával köszönte meg a gárda munkáját Fotó: klub

A Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő csapata a 2011/12-es idény óta vitézkedett a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban, akkor az első évükben a 11. helyen zártak. Majd miután stabil középcsapattá váltak, az utóbbi két idényben már ostromolták a dobogót, míg idén siker koronázta teljesítményüket.

A Magyar Labdarúgó-szövetség lezárta a megyei bajnokságokat és az élen álló csapatoknak osztályozó nélkül lehetőséget adott az NB III-as szereplésre. Bár ebben az évadban nem hirdettek bajnokot, a Gárdony VSC egyesületének vezetősége aranyéremmel és kupával köszöntötte a gárda tagjait. A „díjátadón” részt vett Bencsik István, a Fejér Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke, Schneider Béla, az MLSZ Fejér Megyei igazgatója, valamint Tóth István, Gárdony városának polgármestere is.

A játékosok hosszú idő után léphettek be ismét a sporttelep területére, hiszen a koronavírus-járvány megjelenése óta nem vettek részt edzésen. Az évadzáró örömfocival kezdődött, a berozsdásodott izmok megmozgatására.

Balogh Balázs elnök kupával köszönte meg a gárda munkáját
Fotó: a klub

A klub elnöke, Balogh Balázs bejelentette, hogy bár nem így akartak az élen zárni, a bajnokság megnyerése és a feljutás volt a céljuk, éppen ezért vállalják a szereplést a harmad­osztályban.

– Két éve már majdnem sikerült, mindössze hét perc hiányzott a bajnoki címhez. Nem így akartunk az NB III-ba kerülni, de talán a sors most visszaadott valamit. Idegenben legyőztük a rivális Mórt, így megérdemeltnek tartjuk a hárompontos előnyünket, amely most feljutást ér. Szinte minden feltétel adott a magasabb osztály követelményeihez, a nézőtéri tetőfedést pedig meg fogjuk oldani. A csapatot jó adottságú játékosok alkotják, a keret nagy részét szeretnénk megtartani. Néhány helyen tervezünk erősítést, már megkezdtük a tárgyalásokat a kiszemeltekkel. Fiatal a csapatunk, egy-két rutinos játékossal kiegészülve. Szeretnénk ezt az irányt követni, motivált, helyi vagy gárdonyi kötődésű játékosokban gondolkodunk, olyan futballistákban, akik motiváltak. Információim szerint a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége június 15-én dönt az NB III-as csoportbeosztásról. Ha jól tudom, felmerült a négy csoport bevezetése, vagy három csoport esetén a létszámemelés, ekkor határoznak a bajnokság kezdéséről is. Nekünk csak egy célunk lehet, hogy biztosítsuk a bennmaradásunkat. Tartozunk ezzel magunknak, a támogatóinknak, szurkolóinknak is – hangsúlyozta a klubvezető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában