Antal Balázs

2020.05.15. 14:30

Célalkotás kosaras módra

Egyelőre egyénileg, naponta kétszer edzenek az utánpótlás tagjai az Alba Fehérvár kosarasainál.

Horog László

Antal Balázs, az Alba U16-os fiúk edzője Fotó: Horog László-archív / Fejér Megyei Hírlap

A 16 éven aluliak vezetőedzője, Antal Balázs az elmúlt két hónapot igyekezett tartalommal megtölteni tanítványaival. A kialakult helyzethez igazodva, a csarnok bezárása után, március közepétől a világhálón tartotta a kapcsolatot a játékosaimmal.

– Napi két edzést irányoztam elő, egy labdás, technikai jellegű gyakorlást és egy erőnlétit. Van egy applikáció, ami telefonon és számítógépen is működik: hetente egyszer, azonos időben minden játékosom bekapcsolódott, konferenciabeszélgetést tartottunk, ahol mindenki beszélt a korábbi napok aktivitásáról. Ez bizalmi alapon működött. Aztán elméleti oktatás következett, az új szezon alapelveiről, támadásban és védekezésben. Jövőre is az U16-os gárdával foglalkozom, nem kell teljesen új csapatot építeni, a jelenlegi gárda 70 százaléka jövőre is ebben a korosztályban pattogtat.

Antal Balázs, az Alba U16-os fiúk edzője
Fotó: Horog László-archív / Fejér Megyei Hírlap

Antal Balázs nem csak szakmai kérdésekben igyekezett hatni játékosaira, általános személyiségfejlődésben is. „Az elmúlt években foglalkoztam célalkotással, két éve a felnőtt női kézilabdázóknál is tartottam előadást Deli Rita vezetőedző felkérésére. Az elmúlt időszakban magamat is képeztem, edző-továbbképzőket néztem a világhálón, továbbá a hirtelen zárult 2019–20-as szezon edzéseit, meccseit elemeztem, a tapasztalatokat összegeztem.

A jövő hét elején kerül sor az egyesületnél elnökségi ülésre, ahol döntés születhet arról, hogy az utánpótlás csapatai mikor gyakorolhatnak ismét, első lépésként kisebb csoportokban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában