Ahogy tavaly, úgy idén is az MTK győzött

2020.07.07. 08:00

Kék-fehér diadal a tenisz Szuperligán

A női tenisz Szuperliga harmadik fordulójában a címvédő MTK érkezett a Kiskút Tenisz Klubba, majd magabiztosnak mondható győzelmet aratott.

Dévai N. Csaba

Bondár Anna mind párosban, mind egyéniben szoros csatában maradt alul

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Nem kellett fázniuk a Kiskút Tenisz Klub salakos pályáin ütőt ragadó hölgyeknek, a kihelyezett hőmérő tanúsága szerint 30–31 fokos melegben, szikrázó napsütés mellett folytak a küzdelmek. Ahogy azt a nagy rivális MTK elleni párharcot megelőző sajtótájékoztatón Fehér Tamás, a fehérváriak csapatmenedzsere elmondta, az idei évben leginkább arra szeretnének hangsúlyt fektetni, hogy minél több tehetséges fiatal mutathassa meg, mire képes, amellett, hogy természetesen a lehető legjobb helyezés elérése a cél. Első két mérkőzését sikerrel vívta a Kiskút a Szuperligában, előbb a fővárosi Fortuna gárdáját győzték le 4:3-as összesítésben, majd a Százhalombatta ellen gáláztak, és nyertek 6:1 arányban.

Így érkeztünk el a hétfői, MTK elleni párharchoz, ahol már Bondár Anna, a fehérváriak egyik legnagyobb erőssége is vállalni tudta a játékot – a világranglista 279. helyén álló játékos kisebb betegség után tért vissza. Rögtön az egyes mérkőzések hatalmas izgalmakat hoztak, a világranglista 233. helyén álló Gálfi Dalmával farkasszemet néző Bondár Anna 6:2-re hozta az első játszmát, a folytatásban viszont feljebb kapcsolt ellenfele. 3:6-os második szett után jöhetett a szuper tie break, amely végül egyoldalúan zárult, 10:3-ra győzött Gálfi, behúzva a mérkőzést. Kovács Zita Lukács Vandával vívott küzdelme ennél simább volt, 6:3, 6:1 arányban győzött az MTK-s Lukács. Szettveszteség nélküli győzelmet aratott viszont fehérvári oldalról Kristina Kucova, aki Jani Réka Luca fölött aratott 6:3, 6:4 arányú sikert. Pirók Alexa aztán nem tudta megnehezíteni ellenfele dolgát, Nagy Adrienn sikerével összesítésben már 3-1 arányban vezettek a vendégek. Ezt követően azonban jött a Fortuna elleni párharc egyik hőse, Udvardy Luca, és egy végletekig kiélezett mérkőzés Békefi Biankával. A mindössze 14 esztendős játékos már az első szettben megizzasztotta riválisát, ám azt rövidítés után 6:7 arányban még behúzta Békefi. A második játszmában már nem volt kérdés, 6:3-ra hozta Udvardy, újfent szuper tie breakre került sor.

Bondár Anna mind párosban, mind egyéniben szoros csatában maradt alul
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az idegek harcát aztán jobban bírta a fehérvári versenyző, így végül 2-3-as összesítéssel várhatták a felek a páros mérkőzéseket.

Udvardy Bondárral az oldalán megismételte a körömrágóan izgalmas első szett forgatókönyvét, 6:7-re hozta az első játszmát a Gálfi–Jani kettős. A második szett újfent hazai sikert hozott, 6:3 arányban, a zárszó azonban ezúttal a vendégeké volt: szuper tie breaket követően 11:9-re győztek, ezzel eldöntve a két csapat párharcát. A másik páros meccsen Kristina Kucova Kovács Zita mellett csapott össze a Lukács Vanda–Nagy Adrienn duóval, amely találkozó bár szintén szoros volt, 6:7, 4:6 arányban újabb vendégsikert hozott.

Összesítésben 5-2-re győzött tehát az MTK, amely így nagyot lépett előre az aranyérem felé. A már biztos bronz­érmes Kiskút szerdán azt a Szegedet fogadja majd, ahol a tavaly még Kiskút-színekben versenyző Susányi Zsófia, valamint Drahota-Szabó Dorka is szerepel. Hasonlóan kiélezett küzdelemre lehet számítani a Csongrád megyei alakulat ellen is, a cél mindkét csapat számára az ezüstérem bebiztosítása lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában