Gyász

2021.01.27. 07:20

In memoriam Fazekas Ervin (1931–2021)

90 esztendős korában elhunyt Fazekas Ervin „Pro Civitate” díjas székesfehérvári kosárlabdázó, aki az utánpótlás-nevelésben vállalt áldozatos munkát és évtizedeken keresztül végzett sportszervezői tevékenységet. Fazekas Ervin a város kosárlabdasportjának szentelte életét.

Káldor András

A MÁV Előre csapatában játszott, és edzői pályafutását is ott kezdte az 1950-es években. Az 50-es esztendők elején részt vett több székesfehérvári és Fejér megyei csapat létrehozásában is.

Nélküle nem kezdődhetett el kosárlabda-mérkőzés. Nem volt olyan pálya, ahol ne ismerték volna. 1949-ben tett játékvezetői vizsgát, és 1967 és 1983 között a Székesfehérvári Városi Sportiskola fiúkosárlabda-­utánpótlását irányította, és évtizedekig a megyei, majd a Székesfehérvári Városi Kosárlabda Szövetség elnöke volt.

A városi bajnokságon kívül szervezte és irányította a városi diákolimpia versenyeit. Emellett hosszú éveken keresztül a Nemzeti Sport, valamint a Magyar Távirati Iroda tudósítójaként is tevékenykedett.

Fazekas Ervin szövetségi edzői munkájáért számos elismerésben részesült. Szorgalmas, kitartó, megbízható és pontos ember volt, aki mindig a kosárlabdáért dolgozott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában