Már a legjobbak között kezdenek

2021.07.19. 21:46

Az NB I rajtjára készül a PAFC női csapata

Egyetlen szezon alatt kiharcolta a legmagasabb hazai osztályba jutást a Puskás Akadémia női csapata. Halászi Kinga együttese az MTK-ból erősített az új kihívásra.

Németh Krisztián

Diószegi Fanni már a felcsúti sikerekért hajt

Fotó: Földi Imre / MW-archív

2017 januárját írtuk, amikor Felcsúton úgy döntöttek, felkarolják a női labdarúgást. Nem rohantak fejjel a falnak, lépésről lépésre építkeztek, sorra alakultak a korosztályos gárdák a Pancho Aréna óvó árnyékában, és egyre nagyobb sikereket értek el. A projekt 2020 nyarán szintet lépett, megalakult a felnőtt együttes. A Ferencváros és az Astra korábbi játékosával, Halászi Kinga vezetőedzővel a kezdetektől fogva szárnyal a gárda. Aminek nem csak a magas szintű szakmai háttér, hanem a családias légkör is letéteményese.

Immár kiemelt képzési központként működik a Puskás FC a női szakágban, első csapata pedig lehengerlő, százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg az NB II Nyugati csoportját. Huszonnégy mérkőzésen 174 gólt szereztek és mindössze hármat kaptak!

Egy pofon azért becsúszott: a keleti bajnok Soroksár ellen nem sikerült megnyerniük a rájátszást, de az osztályozón összesítésben 3-2-re győztek a St. Mihály csapata ellen és elérték a hőn áhított célt, ami minden bizonnyal csak egy fontos állomás.

A nyolcvanas évek közepén meghonosodó női futball itthon is szintet lépett, az MTK és a Ferencváros a meghatározó csapatok. Utóbbival a Magyar Kupában a legjobb nyolc között találkozott a Puskás, a későbbi győztestől 3-0-ra kikapott.

Diószegi Fanni már a felcsúti sikerekért hajt
Fotó: Földi Imre / MW-archív

Adott az új cél: felvenni a versenyt a legjobbakkal. A felkészülést egy héttel ezelőtt kezdték meg a lányok, a napokban pedig három új igazolást is bejelentettek. A nyolcszoros bajnok MTK-tól majd minden csapatrészbe érkezett erősítés. Szemán-Tóth Barbara védőként vethető be, Mayer Zsófiára jobbszélsőként számíthat a csapat, Diószegi Fanni pedig a támadó szekció­ba érkezett.

– Már akkor tudtam, hogy jó döntésre készülök, amikor az edzővel és a szakmai stábbal először leültünk beszélgetni a váltásról. Most, hogy testközelből is megtapasztalhattam mindazt, amiről meséltek, kijelenthetem: ami itt van, az az országban kétségkívül egyedülálló – mondta Diószegi Fanni, aki Pilisvörösvárról indulva a Ferencvárosban szerzett nevet magának, bajnoki címet és kupagyőzelmeket bezsebelve. Megjárta az 1. FC Saarbrückent, majd visszatért a Fradihoz és továbbállt az MTK-ba. De nemcsak a futballpályán, Üllői úti korszaka alatt a Fradi TV műsorvezetőjeként is feltűnt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában