CESA®️

2021.07.12. 18:22

Elektromos buszt húztak Pakson az erősemberek

Július 10-én, a CESA® Strongman Prémium Liga negyedik fordulójában Pakson csaptak össze az erősemberek.

Elekes Gergő

Molnár Zsolt az elektromos busszal

Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

A 11 órakor kezdődő versenyre eredetileg 12 sportolót vártak a szervezők, ám végül kettejüknek vissza kellett lépnie, így 10-en vágtak neki a kihívásnak.

Az első feladat mindjárt rögtön egy kuriózumnak számított, hiszen Magyarországon most először került sor arra, hogy erősember-versenyen egy 13 tonnás elektromos autóbuszt húzzanak egy hám segítségével a versenyzők 20 méteres távon, természetesen időre. A dolgot nehezítette, hogy a busznak más volt az ellenállása, mint a megszokott kamionoknak, ráadásul egy kicsit emelkedős úton zajlott a küzdelem.

Molnár Zsolt az elektromos busszal
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Másodikként érkezett egy nyomószám, mely során egy 70 kg-os egykezes óriás, egy 105 kg-os malomkő (melynek nem is annyira a súlya, mintsem a fogása nehezítette meg a sportemberek életét), egy 125 kg-os rönk, egy 122 kg-os lengő és végül egy 131 kg-os Apollo súly kinyomása várta a titánokat.

Éppen csak kiszusszanták magukat, máris következett a magasbadobás, ahol három darab 15 kg-os, műanyag törmelékkel megtöltött zsákokat hajítottak fel 5 méter magasba, időre.

Negyedikként jött egy 380 kg súlyú és egy 560 kg súlyú gumikerék forgatása: mindkettőt kétszer kellett elvégezni.

Az ötödik bárdtartás során a versenyzők feneküket és hátukat a busz oldalának támasztották és a talajjal párhuzamosan tartották ki a 20 kg-os bárdot, időre. Amint valaki megtörte a derékszöget, azonnal véget ért a szám számára.

Kovács Ferenc küzd a bárddal
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Végezetül egy „könnyed” cipelőszámmal küzdöttek meg a modern Toldik, ahol először egy 150 kg-os és egy 200 kg-os súlyt kellett 2 méter távolságból egy lépcsőfokra felpakolni, majd ezt követően egy 138 kg-os és 154 kg-os hordót a 120 cm magas lengőn áthajítani. Amint ezzel megvoltak egy 40x40-es, 154 kg-os betonkocka várta őket, ezt a 120 cm magas állványra küzdötték fel.

Mészáros Dávid munka közben
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Az izgalmas nap végén kialakult aztán a végeredmény. Elsőként Molnár Zsolt végzett 55 ponttal, őt Losonczi Imre 46 és Boros Adrián 44 ponttal követték. A verseny két Fejér megyei versenyzője, a sárosdi Mészáros Dávid 32 ponttal az ötödik, míg a Polgárdiból érkező Kovács Ferenc 27 ponttal a hetedik helyen finiselt.

Az erősemberek legközelebb megyénkben mérik össze erejüket, július 24-én ugyanis a VVSI gárdonyi pályáján rendezik meg a CESA® Liga második fordulóját, majd egy héttel később, július 31-én Székesfehérvár következik, ahol a Nagyok a Kicsikért jótékonysági fesztivál keretein belül kerül sor a Crossover Erősember OB-re a Szárazréti Közösségi Háznál – tudtuk meg Mounier Stephane szervezőtől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában