Frissen Fejérből

2021.07.26. 19:05

Gárdonyban feszültek egymásnak a modern Toldik

Július 24-én a VVSI-nél rendezték meg a CESA® Liga II. állomását.

Elekes Gergő

Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

A 11 órától kezdődő megmérettetésre 15 sportember érkezett az ország különböző pontjairól, sőt a Felvidékről is, hogy öt izomszaggató próba után a dobogó tetejére állhassanak – tudtuk meg Mounier Stephane szervezőtől.

Elsőként a 300 kg-os lengővel küzdöttek meg, melyet egy kicsi emelkedőn, 18 méteren keresztül cipeltek, természetesen időre. Ezt a rönknyomás követte, ahol választaniuk kellett, hogy a 105 vagy a 120 kg-os súlynak esnek neki. Ezt a Conan-kör követte, ahol egy 3 méter hosszú, 200 kg súlyú vaskos rudat, melynek a közepén egy súly lebeg, centrifugálisan cipeltek körbe. Negyedik feladatként érkezett a 20 kg-os bárd megtartása, mely során a versenyzők fenékkel és háttal a lengőnek dőltek, és a talajjal párhuzamosan, testüknek merőlegesen tartották ki az eszközt, időre. A napot egy 135 kg-os hordó 120 cm magason történő átdobálása zárta, ahol az nyert, aki 60 másodperc alatt a lehető legtöbbször teljesítette ezt a kihívást.

Jancsovics Tivadar és a Conan-kör
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

A kimerítő versenyt végül 62 ponttal Jancsovics Tivadar nyerte meg, akit mindössze 3 ponttal lemaradva követett Kontás Csaba.

Kontás Csaba rönknyomás közben
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

A bronz ezúttal az 55 pontot begyűjtő Pintér Péter nyakába került.

Pintér Péter a harmadik helyre küzdötte fel magát
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Az erősemberek legközelebb július 31-én Székesfehéváron, a Nagyok a Kicsikért fesztivál keretein belüli crossover ob-n mérik össze erejüket, a CESA® Liga döntőjére pedig szeptember 4-én kerül majd sor Tamásiban.

Kapcsolódó cikkek:

https://www.feol.hu/sport/helyi-sport/elektromos-buszt-huztak-pakson-az-erosemberek-5103689/

https://www.feol.hu/sport/helyi-sport/oreg-roka-nem-ven-roka-masters-kategoriaban-is-taroltak-a-fejer-megyei-erosemberek-5063747/

https://www.feol.hu/sport/helyi-sport/dupla-megmerettetes-varta-a-fejer-megyei-erosembereket-5047634/

https://www.feol.hu/sport/helyi-sport/dominaltak-a-fejer-megyei-erosemberek-kalocsan-5024612/

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában