Hengerelt a Puskás Akadémia

2021.07.27. 21:29

Rekord győzelmet arattak a felcsúti akadémisták, az Eszék elleni meccs dönthet a csoportelsőségről

A Puskás Suzuki Kupa második napján 5-1-re nyert a Csíkszereda ellen a Puskás Akadémia. Ekkora gólkülönbségű győzelmet még nem arattak a felcsúti akadémisták a korábbi tizenhárom tornán.

Németh Krisztián

Nem nagyon érnek az ellenfelek a felcsútiak nyomába

Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Puskás Akadémia –FK Csíkszereda 5 – 1 (2-1)

Felcsút, Puskás pálya. V.: Berke (Király, Pullmann)

Puskás Akadémia: Pécsi – Koch, Farkas (Vajda, 50.), Babós, Bányai (Korodi, 50.), – Kiss, Kocsis – Kicsun (Dusinszki, 48.), Bakti (Major, 45.), Szabó – Gruber (Sárközi, 50.). Edző: Székely Gábor.

Csíkszereda: Lukács – Precup (Colceriu, 40.), Simon, Barsan, Boni (Bóné, 40.), Orbán (Tamás, 50.), Sebestyén, Biró, Elsawy, Csedő, Kecskés (Balogh, 50.). Edző: Dusinszki Zoltán.

Gól: Kicsun (10.), Bakti (30.), Kocsis D. (43.), Kiss N. (50., 57.), ill. Orbán M. (22.)

Azután, hogy a Puskás Suzuki Kupa történetében sorozatban negyedszer győzték le a felcsúti akadémisták a Bayern Münchent, kedden délután az első mérkőzését az Eszékkel szemben 4-0-ra elveszítő Csíkszereda várt Székely Gábor együttesére. Ezúttal is dinamikusan kezdtek a házigazdák, és már a meccs elején ígéretes helyzeteket alakítottak ki. A negyedik percben Lucian Barsan majdnem a saját kapujába durrantotta a labdát, a keresztléc segítette ki az erdélyi együttest, amelyből a közelmúltban Corbu Marius került a PAFC felnőttcsapatába. Marius nevelőedzője Dusinszki Zoltán nem lehetett boldog a meccs tizedik percében, mert ugyan Kocsis Dominik próbálkozásánál megint kisegítette őket a kapufa, ám pár másodperccel később Bakti Balázs paszsza után Jevgenyij Kiscsun a hálóba gurított, 1-0. Szinte a semmiből jött az egyenlítés, ami nem ment a Csíkszeredának büntetőből hétfőn, az ment akcióból kedden, 22 perc után Orbán Milán egalizált, 1-1.

Nem nagyon érnek az ellenfelek a felcsútiak nyomába
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Aztán helyreállt a rend, vagyis az, hogy az idei tornán döntően a felcsúti akadémisták előnyben futballoznak. Kiss Norbert fejes gólját még les miatt érvénytelenítették, majd az első félidő hosszabbításának elején Bakti Balázs kapott remek indítást, majd átpöccintette a kapuson a labdát, 2-1.

A fordulás után meghozta az újabb lendületet a vezetés, tulajdonképpen a csíkiak kapusa tartotta meccsben csapatát. Legalábbis egy ideg. Mert a mérkőzés 43. percében (30 perces félidőket játszanak a tornán) Kocsis Dominik 17 méterről a kapuba bombázott, 3-1.

Felcsúti futballfieszta volt kialakulóban, Szabó Valentin ezt higgadt csellel és kapura lövéssel színezte tovább. Ez a helyzet kimaradt, ám Kiss Norbert fejese az ötvenedik percben már nem, 4-1. A középpályás a meccs végén duplázni tudott, remekül előzte meg a vendégek kapusát és bebólintotta csapata ötödik, saját maga második gólját, 5-1.

A Puskás Akadémia a tornán elért győzelmi rekordját tegnapig a 2019-ben a Bayern München ellen elért 3-0 tartotta, és bár kapott gól nélkül nem sikerült lehozni a csíkiak elleni meccset, ötöt azért sikerült beverni nekik.

Különleges győzelemhez speciális gólöröm dukál
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

A házigazdák legközelebb holnap lépnek pályára az Eszék ellen. Ha az eszékiek ma legyőzik a Bayern Münchent, a Puskással játszanak majd az A csoport első helyéért.

A B csoportban kedden két döntetlen született: a Honvéd ezúttal az első meccsét játszó Sportinggal játszott 0-0-t, a Flamengo pedig 3-3-ra végzett a Genkkel.

A szerdai program

Flamengo – Sporting, 14:00

Budapest Honvéd – Genk, 15:45

Bayern München – Eszék, 17:30

A mérkőzésekre a Puskás Akadémia edzőkomplexumában kerül sor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában