ezüstérmet a Kiskút Tenisz Klub

2021.09.14. 16:40

Ászok a fehérvári lányok!

Évek óta a legjobbak között van a Kiskút TK a Női Szuperligában, ám az idei ezüstérem talán még fényesebben csillog, mert kizárólag Székesfehérváron edződő fiatalokkal jött össze a siker.

Németh Krisztián

Halász Klaudia vezetőedző, Szabó Lora, Dankó Vanesa, Fárbás Réka, Kántor Anna, Nagy-Békési Bíborka, Badics Mila és Fehér Tamás csapatmenedzser. A képről hiányzik Pákai Norbert vezetőedző

Fotó: a klub

A hétvégi mogyoródi Final Fourban a fehérvári lányok az elődöntőben a Budaörsön 5-2-vel léptek tovább, a fináléban pedig a toronymagas esélyes MTK-val találkoztak. A döntőben sem vallottak szégyent, igyekeztek helytállni a favorit ellen, 4-1 lett a vége.

Bizonyos szempontból pikáns volt a kék-fehérek elleni döntő, mivel immáron az ellenfelet erősítette az ex-kiskutas WTA-játékos Bondár Anna.

- Anna mellett az Udvardy-lányok is eligazoltak tőlünk. Sok szerencsét kívánva, békében útjukra engedtük őket, de a hétvégén bebizonyítottuk, hogy a Pákai Norbert vezetőedző által felkészített, és elnökünk Viszló Csaba által támogatott 16-18 éves lányokkal is versenyképesek vagyunk – szögezte le Fehér Tamás csapatmenedzser.

- Egyetlen fiatal tehetséget igazoltunk le, Dankó Vanesát. Halász Klaudia képviseli a folytonosságot, az első Szuperliga óta a csapattal van, ő már edzői feladatokat látott el a tornán.

Halász Klaudia vezetőedző, Szabó Lora, Dankó Vanesa, Fárbás Réka, Kántor Anna, Nagy-Békési Bíborka, Badics Mila és Fehér Tamás csapatmenedzser. A képről hiányzik Pákai Norbert vezetőedző
Fotó: a klub

Nem újdonság, de a Kiskút Tenisz klubnak a női mezőnyben jószerével egyetlen nagy ellenfele van az MTK.

- A csoportmérkőzések során 4-3-ra bravúrosan legyőztük azt az MTK-t, amelynek éppen nem volt soraiban a három WTA-játékos! Ebben a párharcban Fárbás Réka életében először megverte Bukta Ágnest, így tudtunk győzedelmeskedni a fővárosiak felett. Aztán a hétvégi négyes döntőre megérkeztek a vetélytársunkhoz a nemzetközi tornákon edzett játékosok: Gálfi Dalma, Jani Réka, Bondár Anna. Ez az erőviszonyonyokat tekintve körülbelül olyan szituáció, mintha a fehérvári női kézisek a Győrrel játszanának, de az ETO leigazolna a meccsre még egy csapatnyi világklasszist. A mieink jóformán el sem kezdték a profi pályafutásukat – zárta gondolatait Fehér Tamás.

A héten a Kiskút TK üdvöskéi már a felnőtt magyar egyéni országos bajnokságon versenyeznek. Majd Székesfehérváron, duplán hazai pályán egy nemzetközi ITF-tornán ragadnak ütőt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában