Frissen Fejérből

2021.09.24. 17:25

Stopira és Nunes is győzni akar szombaton

A labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójában a Mol Fehérvár FC megyei riválisát, a Puskás Akadémiát fogadja szombaton 19.30-kor a Mol Aréna Sóstóban.

Beke Zsombor

Megyei rangadó lesz szombaton Fehérváron

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A két Fejér megyei együttes hat forduló után egymás mögött helyezkedik el az NB I. tabelláján, negyedik a Puskás Akadémia, és ötödik a Fehérvár. Igaz, a felcsútiak eggyel kevesebb mérkőzést játszottak, hiszen a Ferencváros elleni találkozójukat január végén játsszák le. A fővárosi zöld-fehérek elleni mérkőzésről a Vidinek friss élményei vannak, hiszen szerdán – egy nyári derbit pótolva –1-0-ás vereséget szenvedtek hazai pályán a Fraditól. Azon a találkozón a tartalékos Fehérvár egyenrangú ellenfele volt az FTC-nek, de ezért pontot még nem adtak, egy szöglet utáni védelmi megingás eldöntötte a győzelem sorsát.

Bár Szabics Imrének a sérülések és a betegségek miatt továbbra sincs könnyű dolga, már szerdán számíthatott a csapat egyik vezérére, Stopirára, aki pozitív koronavírus tesztje után tért vissza a pályára.

– Nehéz időszak van mögöttem, hiszen amikor otthon voltam a válogatottal, sajnos megfertőződtem a koronavírussal és tíz napra karanténba kerültem – nyilatkozta a fehérvári klub honlapjának a védelem oszlopa. – Az első két nap nem igazán éreztem jól magam, utána már nem voltak panaszaim, de rendkívül nehezen viseltem a bezártságot és azt, hogy sem a válogatottnak, sem pedig a Vidinek nem tudtam segíteni. Szerdán viszont már ismét pályára léphettem, sajnos egy balszerencsés találkozón vereséget szenvedtünk, pedig teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk a Ferencvárosnak. Nincs azonban időnk búslakodni, hiszen szombaton már újra mérkőzés vár ránk, a jó erőkből álló Puskás Akadémiát fogadjuk. Nem számítok könnyű találkozóra, azonban mindenképp nyernünk kell annak érdekében, hogy az élmezőnyben tudjunk maradni.

Megyei rangadó lesz szombaton Fehérváron
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A megyei rangadók a PAFC és a Fehérvár között mindig parázs összecsapásokat szoktak eredményezni, a fehérvári összecsapásokon öt piros-kék siker született két felcsúti győzelem mellett, valamint kétszer pontosztozkodás történt. A tavalyi szezonban a Puskás éppen a Vidi orra elől kaparintotta meg a bajnoki ezüstérmet, így a hazaiakat fűtheti a visszavágás vágya is.

Nem csak Stopira lesz az egyetlen visszatérő a megyei derbin, a felcsúti gárdába újra szerephez juthat a második fordulóban a Paks elleni kiállított, és három mérkőzésre eltiltott Joao Nunes.

– Örülök, hogy a kupameccsen újra játszhattam, nagyszerű érzés volt újra éles mérkőzésen együtt szerepelni a társakkal. Hiányzott már a játék, mert ha csak edzel, nem érzed, hogy hasznára lennél a csapatnak, márpedig én mindig azt keresem, hogyan segíthetnék a többieknek. Tudjuk, hogy a Vidi nehéz ellenfél, a tavalyi szezonban az utolsó pillanatokig harcoltunk velük a második helyért. Mindig kemény, szoros meccseket játszunk egymással, nagy elánnal készülünk a találkozóra – mondta a Puskás Akadémia honlapjának a sárga-kékek hátvédje.

A 19.30-kor kezdődő mérkőzés előtt ismét színes, bemelegítő programokkal várják a szurkolókat 17 órától a a B-szektor mögötti külső területen, az Aréna Terasznál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában