Bajnoki küzdelmek előtt

2022.01.03. 19:22

Gyertyát gyújtottak Dunaújvárosban Iván Gergőért

Mindössze néhány nap telt el az új esztendőből, de máris tétmérkőzésen lép parkettre a MÁV Előre-Foxconn férfi-röplabdacsapata. A gárda a Fino Kaposvár otthonában játszik 17 órától.

Káldor András

Hétfőn gyertyát gyújtottak Dunaújvárosban Iván Gergőért

Forrás: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A párharc első összecsapását három szettben a papírformát beigazolva 3:0-ra nyerte a somogyi együttes, bár azért sikerült valamelyest megnehezíteni a dolgukat Dávid Zoltán vezetőedző tanítványainak. A december 12-én megrendezett találkozó első szettjében húsz, a másodikban huszonegy pontot szereztek a 18-szoros kupagyőztes ellen a kék-fehérek. A mérkőzést azonban egy tragikus esemény árnyékolja be. Az év első napján autóbalesetben életét vesztette Iván Gergő, a Fino Kaposvár feladója, a RÖAK Kaposvár-Fino U21-es és U19-es (ifjúsági) csapatának játékosa, aki tavaly novemberben még csak a 19. születésnapját ünnepelte. 

A Fino Kaposvár másfél esztendeje, 2020 nyarán igazolta le Dunaújvárosból másfél évvel idősebb bátyjával, Bencével együtt. Tavaly mindketten ezüstöt szereztek mind a bajnoki pontvadászatban, mind a Magyar Kupában, sokszoros korosztályos válogatottak. A fiatal, tehetséges Gergő 2013-ban már korosztályos válogatott volt, 2017-ben pedig a Dunaújváros csapatához szerződött, ahol bemutatkozott a felnőtt élvonalban; 19 évesen ősszel pedig már helyet követelt magának a Fino kezdőcsapatában. 

Hétfőn este a DSE Röplabda Akadémia Iván Gergő emlékére a Dunaújváros Sportcsarnok röplabdacsarnoka előtti aulában gyertyagyújtást szervezett, itt róhatták le kegyeletüket a barátok, ismerősök. A két csapat első, Fehérváron lejátszott kupamérkőzésén azonban nem léphetett pályára, mert ezt megelőzően november 21-én a MAFC-BME elleni hazai rangadón lábsérülést szenvedett, de december 20-án a Szombathelyi Egyetem SE-t 3:0-ra legyő- ző együttest már erősíthette. Utoljára...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában