A sárga-feketék érkeznek

2022.04.08. 18:08

A regnáló bajnokot, a Falcót fogadják az Alba Fehérvár kosarasai

A megszokottnál lényegesen korábban, szombaton, 15.15-kor dobják fel a labdát a Falco elleni kosaras bajnokin, a Gáz utcai csarnokban.

Horog László

Forrás: Unger Tamás / Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

A regnáló bajnok vasiak első helyen fejezték be az alapszakaszt, mögöttük a Szolnok következett, a Körmend és az Alba. A szombathelyiek mindössze háromszor botlottak, egyszer a fehérváriak ellen. Október elején, a második fordulóban a nyugatiak simán, 98-66-ra győztek a Gáz utcában, a december 30-án, a nyugati határszélen vívott derbin viszont taktikus játékkal megérdemelt, 93-91-es sikert aratott Matthias Zollner együttese. A meccs legjobbja a 24/15 pontot jegyző amerikai irányító, Jonathan Stark volt, de hozzátett a sikerhez a szintén jól teljesítő Fakuade (14/3), Vojvoda (13/3) és Szabó (13/3) is.

 

A múlt hétvégén mindkét brigád Debrecenben volt érdekelt, a Zsíros Tibor Magyar Kupa nyolcas döntőjében, a Fejér megyeiek az első akadályt sikerrel vették, a házigazda DEAC-ot verték magabiztosan, azonban a nyugatiak hatalmas meglepetésre már az első játéknapon megrogytak, a későbbi ezüstérmes – az elődöntőben az Albát búcsúztató - Szeged verte őket. Azóta a Falco nem lépett pályára, a fehérváriak szerdán, Körmenden vendégeskedtek, a bajnoki középszakasz első fordulójában, a felsőházi derbi hajrájáig Vojvodáék domináltak, többször is megléptek, ám az Egis mindig visszakapaszkodott. Három perccel a vége előtt a vendégek vezettek, mégis a hazaiak 90-80-ra nyertek, a találkozó utolsó 11 pontját ők szerezték.

 

– Úgy gondolom, hogy a Körmend ellen az első három negyedben egyértelműen mi irányítottunk, pedig voltak hiányzóink – közli a hátvéd, Takács Milán. - Az utolsó percekben több hibát vétettünk, mint ellenfelünk. Emellett sok második esélyt adtunk a körmendieknek azzal, hogy fontos szituációkban több alkalommal tudtak támadólepattanót visszaszedni. Összességében megérdemelt hazai siker született. A Falco ellen szeretnénk hazai pályán javítani, más célunk nem lehet, mint a győzelem. Nagyon nehéz mérkőzést várok, kulcsfontosságú lesz, hogy védekezésben miként tudjuk kontrollálni válogatott játékosaikat. Támadásban sokat számíthat, ha sikerül gyorsindításos kosarakat szereznünk, stabil védekezésből építkezve.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában