Ezüstérem vállsérüléssel

2022.04.26. 12:32

Két vitálos kajakos állt dobogóra

Három regionális akadémia bázisán indította a 2022-es versenyévadot a kajak-kenu utánpótlás népes mezőnye. A Vitál Club Kajak-Kenu Egyesület érmekkel zárta a viadalt.

Ferencz Balázs

Forrás: A klub

Az MKKSZ még 2021-ben indította el a Regionális Akadémiai Rendszert kifejezetten azzal a céllal, hogy erőteljesebb és összehangoltabb legyen a hazai utánpótlásnevelés. A Lupa-kupán (Gyulay Zsolt RA), a ráckevei Senki-sziget Kupán (Wichmann Tamás RA) és a győri Regionális Évadnyitó Bajnokságon (Csay Renáta RA) összesen közel 500 gyerek fogott lapátot, s ült, vagy térdelt hajóba.
Győrben viaskodtak a Vitál Club versenyzői is, nem is akárhogyan.


Takács Péter meggyőző fölénnyel nyerte a K-1 U14 5000 m-es számot, s a dobogó legfelső fokára állhatott. Testvére, Takács Emma is győzelmi reményekkel szállt hajóba, mégis, második helye hatalmas fegyvertény. A fehérvári tehetség az MK-1 U12 5 km-es számában lapátolt. A táv feléig minden úgy alakult, ahogy a fiatal hölgy szerette volna, azonban ekkor a fordulóban ütközött egy másik hajóval, s kiugrott a válla. Nagy fájdalmai ellenére is folytatta a versenyt, s a második helyen ért célba – zokogva.


– A jobb válla – láthatóan – centikkel lejjebb volt. Mivel a helyi orvos, és az először kiérkező gyermek mentő sem merte visszatenni a vállát, mentőt hívtunk hozzá. Kórházba szállítás, és röntgenezés után megállapították, hogy a kifordult testrész közben magától visszaugrott. Rögzítő kötést kapott, és hosszú időre pihenőre kényszerül – mesélte Szipola Antal, a Vitál Club elnöke.


Mindkét vitálos éremszerző az EMMI-től kapott, új piros-kék kajakokat avatták fel Győrben. Hajdú Benedek a Fa Nándortól kapott karbon Nelo K-1-est avatta, egy sérüléssel.Egy versenyzőtárs lapátja körömnyi darabot pattintott le a kajak orrából. Egy másik pedig a nagyon érzékeny kormányt görbítette el. Benedek így nem tudott az élbolyban maradni, és 7. lett U15 8 km-en. A többiek, Szíjártó Dóra, Turbucz Nóra, Sorok Tamás, Zics Dominik, és Deák Nimród is remekül helytálltak a győri évadnyitó versenyen. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában