Nagyüzem volt a Kiskúton

2022.06.21. 15:18

A Fehérvár Kiskút bajnokin küzdött, s az amatőrök is ütőt fogtak

Csonka csapattal nem tudta megnehezíteni a Pasarét TK dolgát a Fehérvár Kiskút TK férfi együttese a tenisz OB I-ben.

Ferencz Balázs

Forrás: Fehér Gábor / FMH

Csupán a Serák Gábor, Csukovics Gábor páros örülhetett győzelemnek a szombati, hazai OB I-es fordulóban. 6:1, 6:3-ra verték a Salamon, Grossmann duót, egyébként a pasarétiek uralták a pályákat. Ebben az is közrejátszhatott, hogy nem állt a fehérváriak rendelkezésére két meghatározó vendégjátékosuk, az érettségiző U16-os magyar bajnok Sift Barnabás és egy olaszországi versenyen viaskodó Bakó Bálint. A Pasarét végül 8-1-re verte a Kiskútot, mely egylet vasárnap, a budapesti Talentum ellen sem tudott javítani, 7-2-es vereséget szenvedett, Gombás Péter és a Gombás/Budai páros aratott diadalt. Ezzel eldőlt, hogy a fehérváriak a bennmaradásért harcolnak majd a rájátszásban a másik csoport harmadik és negyedik helyezettje ellen.

A hétvégén immár különösebb tét nélkül fogadják a bivalyerős PG Tenisz alakulatát, a játékosok sorában a Davis-kupa válogatott kerettag Nagy Péterrel.

A bajnoki csatározások közepette a Kiskút Tenisz Klub fedett pályáin 12 amatőr játékos küzdött. A csoportmeccsek után az első és második helyezettek, valamint a két legjobb harmadik lépett tovább a kieséses rendszerű nyolcas táblára.  A megmérettetést végül Horváth Márk nyerte, miután a döntőben 7-6-ra verte Szűcs Bencét.

A napokban Baján csatáznak a fiatalok a Vidékbajnokság keretében. A lány U14-es csapat Badics Lara, Ozsváth Dóra, Teker Lotti összetételben vidékbajnok lett. Míg Teker Lotti egyéniben és párosban is bronzérmet szerzett

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában