Két hazai, szoros vereség

2023.01.16. 12:25

A játék már jó, csak élni kell a lehetőségekkel

A FEHA19 felnőtt együttes zsinórban második hazai mérkőzését vesztette el 3-2-re, pedig a fiatalok játéka fordulóról fordulóra javul, de még mindig sok a hiba.

Beke Zsombor

A fehérváriak (kék mezben) nagyon küzdöttek a BJAHC ellen is

Forrás: Soós Attila

Pedig a fehérváriakra már ráférne a sikerélmény, hisze ebben a naptári évben még nem szereztek pontot a kék-fehérek. A rosszul sikerült erdélyi túra után biztató két hazai mérkőzést játszott Anatoli Bogdanov együttese, de sajnos pont még nem járt a jó teljesítményért. Pedig a DVTK és a BJAHC ellen is vezetett a FEHA19, de később mindkét ellenfél meg tudta fordítani a találkozót. A miskolciak ellen egy rosszul sikerült középső harmad pecsételte meg a fiatalok sorsát, míg a fővárosiakkal szemben két emberelőnyben eladott korong bosszulta meg magát. Így hiába volt a jó játék, pont még nem járt érte, de ha a Fehérvár így folytatja, a kemény munkának meglesz a gyümölcse.

– Ha összességében nézzük a hatvan percet, a szezon egyik legjobb játékát mutattuk be. Azonban ha nem lősz elég gólt és nem működik az emberelőnyös játékod, akkor nehéz megnyerni a meccset. Ma ezek a tényezők voltak a döntőek a két csapat között. Máskülönben egy szoros meccset tudtunk játszani egy erős ellenféllel, ebből a szempontból büszke vagyok a srácokra – mondta a lefújás után Anatoli Bogdanov.

– Az emberhátrányos játékunk kiváló volt ma, két gólt is szereztünk ilyen szituációból. Négy hátvéddel játszottuk végig a meccset, a csapat ötven százaléka beteg és csak azért léphettek jégre, mert nem lázasak, különben az ágyban lenne a helyük. Hét emberünk hiányzik, már a túrán is így volt, azóta mindig veszítünk egy-egy embert. Remélhetőleg jövő hétre már teljes lesz a keret. A mai mérkőzés nehézzé vált, de legfőképpen azért, mert a helyzeteinkkel nem tudtunk úgy sáfárkodni és ahogy eddig tettük. Ennyi nagy lehetőségből több gólt kell szerezni. Az ellenfél élt a lehetőséggel, próbált rajtunk maradni, szerencsére kitartottunk a végéig, fontos három pontot gyűjtöttünk – fogalmazott Kangyal Balázs, a Budapest Jégkorong Akadémia HC vezetőedzője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában