Magabiztosan játszottak

2023.03.06. 11:54

A soproniak sem tudták megállítani a fehérvári kosarasokat

Az Arconic-Alba kosarasai két siker után győzelmi reményekkel utaztak Sopronba is, végig domináltak a hétvégi, NB I-es összecsapáson, megérdemelten nyertek, 91-72-re.

Horog László

Fotó: FMH-archív / Fehér Gábor

Alejandro Zubillaga tanítványai már a meccs elején elléptek, aztán a második negyedben a hazaiak visszajöttek ugyan kétszer is, két pontra, ez azonban felemésztette minden energiájukat. A vendégek ismét elléptek, egyre nagyobb különbséggel, végül közel húsz ponttal győztek, meggyőző játékkal.

- Keményen dolgoztunk a héten, pontosan tudtuk, hogy a hétvégén jó csapat ellen lépünk pályára. A Sopron főleg az átmeneti játékban erős, ezért arra koncentráltunk, hogy ezt ne engedjünk neki. Hatékonyan támadtunk, jól járattuk a labdát, üres helyzeteket alakítottunk ki, amelyeket jó százalékkal értékesítettünk. Magabiztosak voltunk, megérdemelt győzelmet arattunk – közölte az albások trénere, Alejandro Zubillaga.

A soproni szakvezető, Kostas Flevarakis érthetően nem volt elégedett tanítványai teljesítményével.

- Úgy gondolom, jól felkészültünk a meccsre, de ebből semmi nem látszott. Az Alba nagyon jól játszott, mi viszont nagyon rosszul, a lefújás után gratuláltam is a fehérváriaknak. Voltak jó perceink a meccsen, de ez nem volt elég. Vissza kell térnünk a korábban nyújtott teljesítményhez, meggyőződésem, képesek vagyunk rá.

A házigazdák legjobbja Yasiin Joseph volt, aki 18/6 ponttal jelentkezett, de ez nem volt elég a hazai sikerhez.

- Az Alba lényegesen jobban kezdett, mint mi, koncentráltak, agresszívak voltak védekezésben és támadásban is. Eltartott egy ideig, amíg felvettük a mérkőzés ritmusát, közelítettünk, de a vendégek ismét állva hagytak bennünket, ami elfogadhatatlan. Össze kell érnünk csapattá, hogy előre tudjunk lépni, az albások nagyon megvertek bennünket.

Pongó Marcell, a koronázóvárosiak válogatott irányítója 7/3 ponttal jelentkezett ezúttal, érthetően elégedetten értékelte a találkozót.

- Örülök a győzelemnek, ugyanis Sopronban soha nem egyszerű nyerni. Jól kezdtük a mérkőzést, és bár az SKC visszajött a meccsbe, később sem volt problémánk. Ugyan nem találtunk be kintről, de nem kapkodtunk, jó dobásokat vállaltunk. A harmadik negyedben pedig el tudtunk húzni, az előnyünket meg is tudtuk tartani.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában