Kézilabda

2023.05.20. 21:16

Gólok nélkül nehezen ment

A női kézilabda K&H Liga 25. fordulójában az idei szezonban másodszor is legyőzte a DKKA csapatát a sikerre éhes Kisvárda együttese.

Káldor András

Szalai Babett (DKKA) ezúttal három gólig jutott.

Fotó: A klub

Dunaújvárosi Kohász KA – Kisvárdai Master Good SE (12-12) 24-26

Dunaújváros, 220 néző

Vezette: Horváth Péter, Marton Balázs

Dunaújvárosi Kohász KA: Oguntoye – Agócs 2, Borgyos, Weisheitel 2, Nick 1, Krupják-Molnár 3 (3), Szalai B. 3. Csere: Bartulovic, Bartók (kapusok), Horváth P. 4, Fodor N. 1, Poczetnyik, Farkas J. 7 (1), Lakatos P. 1, Matucza, Kazai. Vezetőedző: Rapatyi Tamás

Kisvárda Master Good KC: Mátéfi – Udvardi 9 (5), Karnik 3 (1), Sápi 2, Radojevics 2, Juhász G. 6, Mérai 1. Csere: Graovac (kapus), Siska 1, Trúnková, Habánková, Bouti, Akijama, Sztamenics 2. Vezetőedző: Bányász-Szabó Valéria.

Kiállítások: 8, illetve 8 perc.
Hétméteresek: 5/4, illetve 7/6.

Tabella szomszédok találkoztak szombaton délután, de azt is mondhatjuk, hogy a DKKA utolsó előtti hazai mérkőzése inkább a presztízsről szólt, hiszen a házigazdák vissza szerettek volna vágni a januárban, Kisvárdán elszenvedett vereségért.

Horváth Petra távoli bombája jutott Mátéfi Dalma kapujába, de erre aránylag gyorsan reagált a vendégcsapat Sápi Gréta révén, 1-1. Több pontatlanul befejezett akciót láthattunk a folytatásban, de az előző héten a DVSC ellen méretes zakóba beleszaladó Kisvárda (9-35) nem adta olcsón a bőrét. Sőt a 9. percre kétgólos előnyt kovácsolt Karnik Szabina találatát követően, 3-5. Nehezen tudott átlendülni ezeken a perceken a házigazda, elkótyavetyéltek egy emberelőnyt, és több lehetőséget hagytak kihasználatlanul. Azt nem állíthatjuk, hogy a kézilabdázás magasiskoláját nyújtották a felek, mindenesetre a szabolcsi gárda a félidő közepére állandósította vezetését, 5-8. Majd következtek a Kohász percei, Farkas Johanna és Saskia Weisheitel hathatós közreműködése után már 8-8 állt a villanyújságon a 19. percben. Ezután takaréklángon estek a gólok, hullámzóan játszott a DKKA, míg riválisuk ügyesen lassította a játékot, ráadásul továbbra is előnyben volt, 9-11. A szünetre azonban változott az állás, ugyanis a félidő utolsó pillanatában Agócs Alexandra belőtte az egyenlítő találatot.          

A pihenő után Horváth P. 9 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, és ez azt jelentette, hogy a mérkőzés kezdete óta először volt újfent előnyben a DKKA, 13-12. Ettől függetlenül tartotta a lépést a látogató, igaz a kapusok mindkét oldalon bravúrokat mutattak be. Gólra gól volt a válasz, majd a 38. percben Juhász Gréta megint előnyhöz juttatta a Várdát, 15-16. Nem volt képes átlépni árnyékán a Kohász, Mátéfi a tetejébe eksztázisban védett, több fontos labdát hatástalanítva. Lényegében minden maradt a régiben, futott az eredmény után, és többször egyenlített a DKKA. A Várda azonban beleerősített, a 49. percre már ismét hárommal ment, 18-21. A hajrához kanyarodva, ahogy telt az idő próbálta ledolgozni hátrányát az Újváros, de mindig tudott újítani ellenfelük, amely feledtette az előző heti boltlását, és megérdemelten győzött.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában