Tesztekkel hangoltak

2023.06.19. 14:40

Újra együtt a Vidi

A szokásoknak megfelelően egyéni tesztekkel rajtolt a Fehérvár FC labdarúgócsapatának felkészülése.

Ferencz Balázs

Fotó: TOTH ELLA

Fizikai felmérések, a szervezet válaszreakcióinak elemzése, egyéni kimutatások készítése. Évek óta így telik a fehérvári labdarúgók felkészülésének első napja. Most sem volt ez másként, nem csupán hétfőn, de még kedden délelőtt is a felméréseké a főszerep a Sóstón.

Kedden délután tréningezik először a Vidi, az edzést Bartosz Grzelak dirigálja majd. 

 

Nem volt igazán nagy a létszám a MOL Aréna Sóstóban, hiszen eddig csupán Spandler Csaba érkezett új igazolásként a Vidihez. Ugyanakkor az előző idényben Kecskeméten kölcsönben futballozó, bajnoki ezüstérmet szerzett védő, Zeke Márió; valamint a tavaszt az NB II-es Kazincbarcikánál ugyancsak kölcsönben töltő fiatal középpályás, Kovács Bence is a fehérváriakkal készül a 2023/2024-es idényre.

A válogatott játékosok nem voltak jelen az első összetartáson. Stopira a Zöld-foki szigeteki válogatottal legyőzve Burkina Faso-t kijutott az Afrikai Nemzetek Kupájára, a Vidivel június 30-ig szóló szerződéssel rendelkező védője gólpasszt jegyzett. A norvég U21-es válogatottnál ténykedő Tobias Christensen, a bosnyák nemzeti együttesben szereplő Kenan Kodro, valamint az észak-macedón Nikola Serafimov is később csatlakoznak a csapathoz. 
Peter Pokorny már nem tért vissza Székesfehérvárra, a szlovák középpályás kölcsönszerződése lejárt, visszatért a spanyol Real Sociedad együtteséhez.

Kedden délelőtt kardiológiai vizsgálatokon esnek át a labdarúgók, délután pedig letudják az első edzést is. A hét hátralevő részében, szombatig napi egy edzést vezényel Bartosz Grzelak a csapatnak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában