Visegrád 4 Kerékpárverseny 2023

2023.07.09. 17:45

Megvédte elsőségét Adam Toupalik, Árvai Kristóf lett a legjobb magyar

Pontosan 11:30-kor 22 csapat, közel 130 versenyző indult el a Fejér vármegyét is átszelő pályán. A kiindulópont ezúttal is Budapesten volt, a Carl Lutz rakparton, a Vogue Étteremhajó előtt.

Hajdú Marianna

Forrás: Vigh Attila

Fotó: Vigh Attila

A Visegrádi Csoport közös országúti versenysorozatának első állomásaként idén Magyarország adott otthont a nemzetközi mezőnynek.
Az éles rajt után folyamatos akciók zajlottak a futam során, de az életképes szökéshez kellett egy kis idő. Mintegy húsz kilométer megtétele után sikerült egy triónak elszakadnia a mezőnytől, amelynek tagjai Mindszenti Ákos (magyar válogatott), a szlovén Gregor Cerne (Meblo Jogi Pro-Concrete), valamint a dél-afrikai Byron Munton (Epronex-Hungary Cycling Team) volt.
A betörés előnye alig több mint öt percnél tetőzött, ám Pannonhalmához közeledve előbb Mindszenti, majd Munton esett vissza az élcsoportból. Cerne számára a verseny legkeményebb és leglátványosabb része várt a vége felé: egy esetenként 15 százalékos meredekségű és macskaköves szakasz.
Az első ereszkedés során Michael Boros (Elkov-Kasper) cseh kerékpárosnak sikerült elszakadnia, és egy nyolcfős csapat üldözte, amely az utolsó kilométeren utolérte.
Végül a címvédő cseh Adam Toupalik (Elkov-Kasper) bizonyult a legerősebbnek, aki megnyerte a futamot a lengyel kerékpárosok, Maciej Paterski (Voster ATS) és Szymon Tracz (Santic-Wibatech) előtt.
A magyar versenyző Árvai Kristóf (Epronex-Hungary Cycling Team) a tizenegyedik helyen végzett a legjobb magyar versenyzőként, míg a szlovák legjobban Matus Stocek (ATT Investments) végzett.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában