Ifi BL

2023.09.06. 12:27

Azeri túra vár a Puskás Akadémiára

Az UEFA elkészítette az Ifjúsági Liga sorsolását, a Puskás Akadémia U19-es gárdája Gabala SC-vel találkozik majd. Az első találkozóra október 4-én idegenben, míg a visszavágóra október 25-én kerül sor.

Beke Zsombor

Illusztris környezetben tartották a sorsolást

Fotó: pfla.hu

Az UEFA Youth League az európai utánpótlás-csapatok seregszemléje, melyen az U19-es csapatok vesznek részt. Két ágú a sorozat, hiszen részben a felnőtt BL-ben induló gárdák csapatai vesznek részt, míg a másik ágon szereplő 32 csapat a 2022-2023-as szezonban megnyerte hazája korosztályos bajnokságát, ezzel pedig automatikusan kvalifikálta magát. A két ág csak tavasszal találkozik egymással, addig azonban még nagyon hosszú út vár a gárdákra.

A sorsolást egyébként szeptember 5-én, kedden délután tartották a svájci Nyonban. A Puskás Akadémiát Székely Gábor operatív vezető, és Vaskó Tamás, nemzetközi kapcsolatokért felelős menedzser képviselte az eseményen. A 32, résztvevő csapat közül a Puskást húzták ki utoljára, az első körben az azerbajdzsáni Gabala SC vár a felcsútiakra, október 4. és 25. a két játéknap. Továbbjutás esetén a második forduló találkozóit november 8-án és 28-án rendezik majd meg, az Olympiakosz – Lecce párharc győztesével.

– Ennél messzebb nem nagyon utazhattunk volna, mint Azerbajdzsán, de éppen ez a lényege az ilyen seregszemléknek, hogy olyan futballkultúrákkal is megismerkedhetünk, amire hétköznapi viszonyok között nemigen lenne lehetőség. Túl sok információnk nincs a Gabala SC-ről, de a szakmai stábunk profi, a felkészülés alatt lesz idő arra, hogy minden fontos tudnivalót begyűjtsenek az ellenfélről. Fontos, hogy minél tovább jussunk ebben a sorozatban, de szeretném hangsúlyozni, hogy ezek a tornák elsősorban azért kellenek, mert a fiatal labdarúgóink fejlődését szolgálják. A fiatalok így nemzetközi rutint szereznek, ami nagy hasznukra válik majd a karrierjük során – nyilatkozta a Puskás honlapjának Székely Gábor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában