Fejlámpák fényénél futottak

2023.09.15. 13:00

Hetvenen futották végig a Mór és Csákberény közötti távot éjszaka

Ismét, immár negyedik alkalommal rendezték meg az Éjszakai Ezerjó futóversenyt. Az Ezerjó Félmaraton égisze alatt tartott, hangulatos futóversenyre 30 nő, és 40 férfi nevezett be.

Palocsai Jenő

A verseny célja mindig a győzelem, de az éjszakai futásnak hangulata és csapatrépítő ereje van

Fotó: Hrubos Zsolt

A szokásos helyről, vagyis a városháza előtti Szent István téren, a parkolóban volt a gyülekező, a helyszíni nevezés, regisztráció és a rajt, melyet követően, a fejlámpákkal és mellkasra csatolt kiegészítő lámpákkal felfegyverkezve végigfutott a mezőny a parkon, majd a kerékpárúton haladva Csókakő érintésével egészen Csákberényig, pontosabban Orondpusztáig futottak, majd vissza. A férfiaknál negyvenen, a nőknél pedig harmincan teljesítették a távot. 

A hölgyek között igen szoros volt a verseny. A Székesfehérvárról érkező Hajas Bernadett 54:53-mal lett az első, de a győri Bata Lívia 55:28- as eredményével szorosan a nyomában volt. Ebben a kategóriában móri versenyző állhatott a dobogóra, Schneiderné Horváth Adrienn személyében, aki az élenjáróktól kissé leszakadva, 1:03:12-es idővel fejezte be a távot. 

Nincs futás, ahol Geszler Csilla ne lenne szervező és résztvevő. A hatodik helyen végzett futó, Fenyves Péter polgármester és Arany Tamás képviselő, a sportbbizottság elnöke nyitotta meg a versenyt 
Fotó: Hrubos Zsolt

A legjobb időt az érdi Berec Lajos futotta a férfiak sorában. Ő, a második helyezettet, az 51:00-es időt hozó bábolnai Horváth Csabát több mint hat perccel megelőzve, 44:24 perc alatt tette meg a 12 km-es távot. A Zircről érkező Jánni Tamásnak 52:20 percre volt szüksége a célbaéréshez, míg a legeredményesebb móri futó ebben a kategóriában Zelovits Róbert volt, aki a 4. helyen végzett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában