Nívós teniszverseny a Kiskúton

2023.10.30. 10:48

Döntőig és negyeddöntőig jutottak a legjobb magyarok

Egy héten át viaskodtak a Kiskút TC pályáin az ITF J200-as tenisztorna játékosai. Molnár Kitti a negyeddöntőig menetelt, a Kincses Kolos/Kisantal Botond kettős pedig döntőt játszott.

Ferencz Balázs

Molnár Kitti a legjobb 16 között vérzett el

Fotó: Fehér Gábor

A férfi egyes döntőben a szerb Marko Makszimovics 6-4, 6-1-re verte az olasz Jacomo Vasami'-t. 

A junior világranglista legjobb 200 játékosa közül érkezett versenyzők színvonalas mérkőzéseket játszottak. A magyar teniszezők közül a Kiskút TC egyesületéhez is kötődő Molnár Kitti a brit Hannah Read és a lett Beatrise Zeltina kiejtésével jutott a legjobb 16 közé. A negyeddöntőben a másodikként kiemelt cseh lány, Lucie Urbanova már nehéz ellenfélnek bizonyult, a magyar lány 6-3, 6-3 arányban kapott ki. A női egyes fináléjában az első helyen kiemelt fehérorosz, Elizara Janeva érvényesítette a papírformát, és 6-1, 6-2 arányban győzte el a cseh Julie Pastikovát. 

A női párosoknál cseh uralom honolt a Kiskút útján. A negyedikként kiemelt Julie Pastikova/Magdalena Smekalova páros rendkívül szoros csatában, 5-7, 7-5, 10-7 arányban kerekedett felül az első helyen kiemelt honfitársaikon, az Eliska Forejtkova/Lucie Urbanova duón.

A férfiaknál a Kincses Kolos/Kisantal Botond páros előbb egy osztrák duót ejtett ki, majd legyőzte a Georgiev/Marques bolgár-portugál kettőst is. Az elődöntőben a Bennani (marokkói)/Papamalamis (francia) duóval is nagy csatát vívtak, s léptek tovább. A fináléban aztán az olaszok dolgát is jócskán megnehezítették a magyar legények. A Lorenzo Angelini/Lorenzo Beraldo páros 4-6, 6-3, 10-4 arányban diadalmaskodott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában