Kézilabda

2023.10.20. 12:45

Dunaparti randevú előtt

A női kézilabda K&H Liga NB I 6. fordulójában az Alba Fehérvár KC ma este 18 órától a Praktiker-Vác ellen hajthat a szezon első győzelmére.

Káldor András

Utasi Linda (a labdával) kemény meccsre számíthat Vácott

Fotó: Kricskovics Antal / FMH

Csak bizakodhatnak abban az Alba Fehérvár KC szurkolói, hogy a lehető legjobbkor jött kedvenceik számára a válogatott szereplése miatt elrendelt kéthetes kényszerpihenő. Mindenesetre a csapat eddigi szereplése jelentősen alulmúlta az előzetes várakozásokat – főleg abban a tekintetben, hogy a felkészülés során egymás után nyerték a meccseket. Négy vesztes összecsapást követően csípett egy pontot a gárda legutóbb az MTK Budapest ellen, egy igencsak körömrágós találkozón, amelynek egyetlen pozitívuma volt, hogy küzdöttek a lányok az utolsó pillanatig.
Nem lesz könnyű a váci hatvan perc sem, egyrészt az élcsapatokat kivéve elenyészően járnak nyerni a vendégek a váci Városi Sportcsarnokba, másrészt pedig legutóbb, áprilisban is hatgólos hazai sikerrel ért (35-29) véget a két csapat találkozója. Akkor Utasi Linda és Bruna Zrnic 8-8 góllal a hátán vitte előre az együttest, míg a többiek igencsak felejthető teljesítménnyel rukkoltak ki. Más kérdés, hogy a válogatott 23 esztendős irányítója, Kuczora Csenge alaposan megszórta magát, 12 találattal lett a mezőny legeredményesebb játékosa. Rá most is különösen kell figyelni, az eddigi hat mérkőzés során összesen 44 góllal terhelte meg az ellenfelek hálóit. A Praktiker-Vác két győzelmet szerzett az első két fordulóban a Kozármisleny és a Kisvárda ellen, ezt követően négyszer kaptak ki zsinórban – igaz a tabella első három helyezettje is benne volt ebben.

Az Alba FKC házi góllövő listáján jelenleg a harmadik helyen áll 18 góllal Utasi Linda, aki akár főszerepet is vállalhat a Duna-partiak elleni párharcban.
- A válogatott szünet után hétfőtől újra együtt készült a csapat. Úgy gondolom, hogy a múlt héten kellőképpen fel tudtunk töltődni, mivel kaptunk pár pihenő napot is. A Vác jó csapat, de elsősorban a saját játékunkra kell koncentrálnunk, és védekezésben kell előre lépnünk.  – fogalmazott csapata honlapján.
Csatlakozott hozzá a gárda hálóőre, Tóth Nikolett is, aki immár negyedik szezonját tölti Fehérváron, és több mérkőzésen is bizonyított.

- Hajtós mérkőzésre számítunk, a váci sportcsarnokban mindig izgalmas meccseket szoktunk játszani. Az ellenfél jó játékos állománnyal rendelkezik, de ez nem azt jelenti, hogy feltett kézzel megyünk ki a pályára. Remélhetőleg olyan mérkőzést játszunk, amiből sok pozitívumot ki tudunk ragadni. – hangsúlyozta.

   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában