Foci

2023.10.14. 08:00

Készenlétisek nyerték a fehérvári belügyi focikupát

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendezte immár harmadszor a Belügyminisztérium Országos Kispályás Labdarúgó Bajnokságát Székesfehérváron október 12-én.

Tóth Sándor

A Készenléti Rendőrség bajnokcsapata bizonyult a legjobbnak

Fotó: Fejér VMRFK

Idén a rangos sportesemény helyszíne a Fehérvár FC műfüves edzőpályája volt. Szabó Vendel rendőr ezredes, a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének megnyitója után 16 csapat versenyzett a belügyi futballkupáért. A házigazda Fejér VMRFK-val együtt a 2023. évi rendőri bajnokság első nyolc csapata, míg a Belügyminisztériumtól és a katasztrófavédelemtől kettő-kettő, a büntetés-végrehajtástól pedig négy együttes mérte össze focitudását. Hozzájárulva ezzel a sportbarátsághoz és közösségformáláshoz, nem utolsó sorban a résztvevők fizikai felkészültségéhez.

A csoportmérkőzések, majd a helyosztók után a Készenléti Rendőrség és a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság teamje vívta a döntőt. Az izgalmas tétmeccs után büntetőrugásokkal, a készenlétisek nyerték el a győztesnek járó legnagyobb kupát és aranyérmet, míg ezüstérmesek a borsodiak lettek. A dobogó harmadik fokát a Budapesti Rendőr-főkapitányság focistái foglalhatták el, a negyedik helyen pedig a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság csapata végzett. A Fejér vármegyei zsaruk is eredményesen szerepeltek, a középmezőny élére, a hetedik helyre kerültek, míg az előtte való napokban a rendőrségi kispályás labdarúgóbajnokságon a negyedikek lettek.

Az egyéni teljesítményekben is a Készenléti Rendőrség csapattagjai bizonyultak a legsikeresebbeknek a belügyi focikupán: a torna gólkirálya címet Bobcsák Milán rendőr főtörzsőrmester, a legjobb kapusét Légrádi Attila rendőr törzszászlós érdemelte ki. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság adta a legjobb mezőnyjátékost Szivos Márk tűzoltó őrmester személyében. A legsportszerűbbként a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság csapatát ítélték meg a versenybírák.

Részt vett a fehérvári belügyi sporteseményen és a díjak átadásán Varga Péter rendőr dandártábornok, a Magyar Rendészeti Sportszövetség ügyvezető elnöke, a Győr-Moson-Sopron VMRFK főkapitánya. A sportvezetés elégedett volt a szervezéssel, így jövőre is esélye van annak, hogy a Belügyminisztérium Országos Kispályás Labdarúgó Bajnokságát Székesfehérváron rendezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában