Együttműködés

2024.01.25. 09:51

Premier League csapattal állapodhat meg a Fehérvár FC

Ha megszületik a megállapodás, akkor az angol élvonalban szereplő Brentford fiataljai az NB I-ben szerezhetnek értékes játékperceket.

A magyar fiatalok mellett Angliából érkezők is Székesfehérváron fejlődhetnek

Forrás: fehervarfc.hu

Az angol Daily Mail úgy értesült, hogy a Premier League-ben szereplő Brentford hivatalosan felvette a kapcsolatot a Fehérvárral, hogy együttműködési megállapodást kössenek. Ennek értelmében az angol együttes fiataljai kölcsönjáték keretében Székesfehérvárra kerülhetnének, hogy aztán az itt szerzett játékpercekkel felkészüljenek az angol bajnokságra.

A két klub közötti esetleges megállapodásban vélhetően Balogh Tamás is közrejátszik, aki korábban a székesfehérváriak vezető-játékosmegfigyelője volt, majd innen került a Brentfordhoz. A szakember az angoloknál a kelet-európai bajnokságokért felelős, ezeket kell megfigyelnie, valamint az itteni csapatokkal, játékosokkal, és játékosügynökökkel kell a kapcsolatot tartania.

A Vidi, lapunk megkeresésére elmondta, folyamatosan keresik a lehetőségeket, hogy átigazolásokkal, vagy kölcsönjátékosokkal megerősítsék az első keretüket.

– Ezeken a kereteken belül akár a Brentfordból is érkezhet játékos a közeljövőben – adta lapunk tudtára a klub. Hozzátették, amint új labdarúgó érkezik a csapathoz, természetesen először a Vidi hivatalos kommunikációs felületein közöljük majd a szurkolóinkkal és a közvéleménnyel.

Megkerestük az angol Brentfordot is, azonban nem kívánták kommentálni ezeket a sajtóhíreket.

A Brentford – amely jelenleg a 14. helyen áll az angol élvonalban – a hír szerint több európai csapattal is szeretne ilyen formában együttműködni, hogy fiataljait minél hatékonyabban tudja fejleszteni.

Nem ez lenne az első ilyen jellegű megállapodás a Premier League-ben, hiszen a Burnley például a skót Dundee Uniteddel kötött hasonló egyezséget.

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában