Immár ötödik alkalommal

2024.02.14. 11:41

Az emlékezés tornája

Szombaton délelőtt 9 órától immár ötödik alkalommal kerül sor a Boronai József, idősebb Horváth István, Majdán Károly Emléktornára a Pázmándi Sportközpontban.

Káldor András

Színvonalas meccseket láthattak a korábbi években is a kilátogatók

Fotó: Kricskovics Antal

Szinte elmaradhatatlanná vált ez a megmérettetés a település és környéke életében. Nem véletlenül, hiszen mindhárom sportember emblematikus alakja volt a Fejér Vármegyének, munkájukkal letették a névjegyüket, sokat tettek saját sportegyesületük fejlődésének érdekében.

Boronai József Pettend SE elnökeként egy ütőképes csapatot épített fel, amely több éven keresztül a megye II. osztály meghatározó gárdái közé tartozott. Idősebb Horváth István Pettenden, Kápolnásnyéken és Velencén is tevékenykedett edzőként, majd később Pázmándon is bekapcsolódott a munkába sportvezetőként. Majdán Károly nevéhez fűződik az öltöző épület megtervezése. A Pázmánd SE 65. éves évfordulóját követően megválasztották az egyesület „Örökös Elnökének”.
Az emléktornán Pettend, Kápolnásnyék, Sukoró, Vál, Mány és Pázmánd csapatai mérik össze tudásukat, ráadásul Pázmánd és Pettend két-két csapattal indul. A szervezők két négy fős csoportba osztották a meghívott együtteseket. A csoportmérkőzéseket követően, a rájátszásban dől el, hogy idén ki hódíthatja el a vándorserleget. A pályára lépés feltétele a 34. életév betöltése.

A torna díjátadói között ott lesz Boronai Józsefné, id. Horváth István lánya, Anikó, Majdán Károly részéről pedig Lukács József a Pázmánd SE „mindenese” unokájával, Viktóriával, Kerkuska László főorvos, valamint a Pázmánd SE-t Domonics Zoltánné képviseli.   

A rendezvény délután 14 óráig tart, ezt követően egy közös ebéddel folytatódik a program a szomszédos Gesztenye Bisztróban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában