Kosárlabda NB I

2024.03.01. 11:13

A Paksot fogadja a válogatott szünet után az Alba

A kéthetes válogatott szünet után hazai pályán lép parkettre az Arconic-Alba Fehérvár az Atomerőmű SE Paks ellen március 2-án szombaton, 17.00 órától.

Szabó Róbert

A legutóbbi hazai bajnokiját megnyerte az Alba az NKA Pécs ellen

Fotó: Simon Erika

Nem zárta jól az Alba a válogatott szünet előtti időszakot, hiszen egy, a végletekig kiélezett mérkőzésen három ponttal kikapott a Kaposvár otthonában. A székesfehérváriak egy botrányos eset miatt ekkor nélkülözték két amerikai légiósukat, James Dickeyt és Anthony Robertst, azonban azóta az ő ügyük lezárult és ismét a rendelkezésükre állnak. Ez mindenképpen fontos, hiszen a magyar válogatott összecsapásai után március 2-án ismét az NB I/A-é a főszerep, a 22. fordulóban az Atomerőmű SE Paks látogat a Gáz utcába. 

A paksiak a jelenleg futó idényben 9-12-vel állnak, a megszerzett 30 pontjukkal pedig a hetedikek a tabellán. Az elmúlt öt mérkőzésükből csupán kettőt nyertek meg, a Sopront és a Zalaegerszeget verték hazai környezetben. Az idegenbeli formájuk hasonló, három vereség mellett kétszer győzelemmel hagyták el a parkettet előbb a Budapesti Honvéd SE, majd a Körmend otthonában. 

Az Arconic-Alba Fehérvár az elmúlt öt hazai Paks elleni mérkőzéséből hármat megnyert, legutóbb 2022 decemberében 84-76-ra diadalmaskodott. 

A székesfehérváriak számára az alapszakasz második helye már biztos, azonban így sem vehetik félvállról a Tolna vármegyei csapat elleni bajnokit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában