A kilencedik helyen áll az Aqvital

2024.05.19. 20:14

Asszisztált a Csákvár az NB II bajnokának

A Nyíregyháza Spartacus bajnokavatóján vendégeskedett az Aqital FC Csákvár a Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II 33. fordulójában.

Ferencz Balázs

A csíkosmezes Nyíregyháza Spartacus irányította a játékot Balmazújvárosban

Forrás: Nyíregyháza Spartacus

Fotó: Trifonov Eva

Nyíregyháza - Aqvital FC Csákvár 2-1 (1-0)

Balmazújváros, 700 néző, Vezette: Nagy Róbert (Punyi Gyula, Dobos Dávid)

Nyíregyháza: Bese – Baki (Gengeliczki), Alaxai, Temesvári – Farkas B., Oláh B. (Gresó), Tamás O. (Sigér), Nagy B. – Kovácsréti, Beke (Herjeczki), Nagy D. Vezetőedző: Tímár Krisztián.

Csákvár: Zelizi – Szalai P. (Nahirnij), Gregor, Karacs, Murka – Ominger, Mészáros D. (Major M.), Szakály – Tamás N. (Fejős), Simon A. (Nagy Z.), Yablonskyi (Juhász L.). Vezetőedző: Tóth Balázs.

Gól: Beke (33.), Alaxai (67.) ill. Murka (59.)

Már korábban eldőlt, hogy a Nyíregyháza bajnokként jut fel az élvonalba, a Spartacus a csákváriak ellen játszották utolsó "hazai" bajnokijukat. Így a balmazújvárosi ideiglenes otthonukban tartották az aranyünnepet.  Jól kezdett Tímár Krisztián együttese,  a negyedik percben Nagy Dominik nagy helyzetben mellé lőtt. Nem sokkal később a már biztos bennmaradó Csákvár veszélyeztetett, Ominger Gergő lövését védte Bese Balázs. A 33. percben az Aqvital kapusa Zelizi Patrik hibázott, előre akarta rúgni a labdát, de abba Baki vetődött bele, Beke Péterhez került a játékszer,  s nem hibázta el a ziccert, 1-0. 

Fordulás után lassan folyt a játék, majd Gregor Zalán lövését Bese védte. Az 59. percben aztán egyenlített a Csákvár: egy szöglet nyomán Murka Benedek talált a kapuba 13 méterről, 1-1. Nem élvezhette sokáig a bajnok elleni döntetlen varázsát az Aqvital, mert a korábbi csákvári, Alaxai Áron egy sarokrúgás után fejelt a hálóba, 2-1. A hátralevő időben a Nyíregyháza dominált, Zelizi több bravúros védést is bemutatott, de az eredmény már nem változott. 

A Nyíregyháza Spartacus megőrizte hazai veretlenségét, míg a Csákvár a tabella kilencedik helyéről várja a Tiszakécske elleni zárófordulót.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában