Szófiában bizonyíthatnak a volános öttusázók

2024.05.08. 12:57

Demeter Bence és Tamás József a bolgár fővárosban harcol

A szezon negyedik világkupa-versenyét Szófiában rendezik az öttusázóknál. Május 8-án, szerdán a női selejtezővel veszi kezdetét a viadal, a férfiak selejtezőjét csütörtökön rendezik.

Horog László

Demeter Bence (balra) édesapjával, az Európa-bajnok Demeter Józseffel a budapesti világkupán

Fotó: Horog László/FMH

A szezon első viadalát, a kora tavaszi, kairói vk-versenyt a Volán Fehérvár két válogatottja, Demeter Bence és Tamás József is kihagyta, egy hónapja, Ankarában már ott voltak a rajtvonalon, de kiestek az első körben. Két hete, Budapesten Demeter Bence remekelt a selejtezőben, az elődöntőben és a fináléban is, egészen az utolsó lövészetig, komoly esélye volt a végső győzelemre. Végül 5. lett, ugyanis a záró sorozatnál bennragadt a lőállásban, lecsúszott az éremről. Tamás József a török fővárosban kiesett a selejtezőben, a magyar fővárosban gond nélkül abszolválta ezt a kihívást, jó körvívása és megszokott, kiváló úszása nyomán komoly esélye volt a 18-as döntőre, végül a lövészet miatt nem került a fináléba.

A két, koronázóvárosi versenyző ezúttal Szófiában bizonyíthat. Komoly szakmai stáb segíti szereplésüket, a vívásnál Kovács László, Salamon Gábor, Demeter József adhat hasznos tanácsokat a fehérváriaknak. Vitéz László a lövészetben és a fizikai számokban nyújt segítséget, valamint a hazai szövetség delegáltjaként, pénteken a bolgár fővárosba érkezik Tokió olimpiai bronzérmese, a Volánnál lövőedzőként dolgozó Kovács Sarolta is.

Tamás József döntős szereplés esetén reménykedhet a világbajnoki részvételben – leginkább váltóban -, Demeter Bence amennyiben finalista, annyi világranglista pontot szerez, hogy szinte biztosan indulhat a május végi vk-döntőn, a törökországi Ankarában. Aztán a júniusi világbajnokságon, a kínai Csengtuban. Természetesen az utóbbi két viadalon is szerezhetők kvóták a nyári, párizsi olimpiára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában