Keretet hirdettek a triatlonosoknál

2024.05.31. 11:41

Dévay Márk csak tartalék, nem került be az olimpiai csapatba

Hiába szerepelt jobban a legutóbbi, Cagliariban rendezett világbajnoki futamon a Trion Triatlon SE kiválósága, Dévay Márk, mégis Bicsák Bence indulhat a párizsi olimpián.

Ferencz Balázs

Dévay Márk tartalék lesz az olimpiai csapatban

Forrás: triathlon.org

Cagliariban a jelenleg legeredményesebb magyar triatlonos, Lehmann Csongor a harmadik helyen zárt, így kiváló teljesítménnyel erősítette meg pozícióját az olimpiára kvalifikáló magyar csapatban. Olaszországban a fehérvári Dévay Márk a 23. helyen zárt, második legjobb magyarként szerepelt, hiszen Faldum Gábor a 26., az előző, tokiói olimpián hetedik Bicsák Bence a 43. helyen ért célba.

Azonban az olimpiai kvalifikációs ranglistán - mely alapján négy magyar legény is indulhatna az ötkarikás játékokon, de nemzetenként csak két kvóta osztható - Bicsák két hellyel (29.) és mindössze 75 pontos előnnyel előrébb végzett, mint Dévay Márk (31.). Így a Magyar Triatlon Szövetség döntése értelmében Lehmann Csongor és Bicsák Bence lehet ott Párizsban. Dévay Márk a tartalék.

A hölgyeknél Kuttor-Bragmayer Zsanettet nevezi a szövetség. A paralimpián várhatóan Mocsári Bence indul triatlonban.

Az úszást, kerékpározást és futást összesítő triatlon az egyik legnépszerűbb és legdinamikusabban fejlődő olimpiai sportág. Párizs belvárosában, a Szajnában és a Szajna partján lesznek az olimpiai futamok.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában