Férfi röplabda

2024.05.30. 18:49

Hat Loki-játékos kapott meghívót a válogatottba

Kihirdette a magyar férfi röplabda-válogatott bő keretét Ifjabb Nagy Péter szövetségi kapitány. A csapatba ezúttal hat MÁV Előre Foxconn játékos kapott meghívót.

Szabó Róbert

Ambrus Bence (szemben) is bekerült a magyar férfi röplabda-válogatott bő keretébe

Fotó: Fehér Gábor

A magyar férfi válogatott előbb Érden edzőtáborozik, majd augusztusban két Európa-bajnoki selejtező vár rá. A 24 fős bő keretbe ezúttal hat székesfehérvári játékos, Ambrus Bence (center), Boa Szabolcs (négyes ütő), Sebestyén Márton (átló), Szabó Vilmos (feladó), Takács Milán (liberó) és Tomanóczy Bálint (center) került be.

A felkészülés első részében a játékosok fizikai felkészítése zajlik június 30-ig, valamint az egyéni technikai elemek gyakorlására helyezik a hangsúlyt. Ezután két hét pihenő következik az U22-es Európa-bajnokságon érdekelt fiatal kerettagoknak, hogy aztán július 15-én elkezdődjön a második felvonás, ahol már teljes mértékben a 2026-os Eb-selejtezőre koncentrál a csapat. Ekkor pontosítják a játékrendszert és gyakorolják be a taktikát, valamint figyelnek a megfelelő formaidőzítésre is.

A tétmeccsek előtt Ausztriával, Svájccal és Montenegróval is összecsapnak majd a mieink, az Eb-selejtezőben pedig augusztus 17-én a dánok ellen lépnek pályára Érden, míg augusztus 28-án, vagy 29-én pedig Törökországba utaznak. 

– Úgy gondolom, hogy nagy akarattal, tudatossággal, alázattal elérhető a közös cél, a 2026-os Eb-részvétel, ami valóban hatalmas bravúr lenne tőlünk, hisz mindkét ellenfelünk Eb-szereplő volt tavaly, ráadásul a törökök az élcsapatok közé tartoznak az európai mezőnyben, de mindent el fogunk követni, hogy sikerüljön kijutni – nyilatkozta a Magyar Röplabda Szövetség hivatalos oldalának a szövetségi kapitány.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában