Az osztrák SKN St. Pölten után a cseh Libereccel sem bírtak el

2024.07.12. 19:54

Döntetlen a másodikon is

Hiába vezetett, ismét 1-1-es döntetlent játszott, ezúttal a cseh élvonalban szereplő FC Slovan Libereccel a Puskás Akadémia FC.

Szabó Róbert

Szolnoki Rolandot ott faragták az ellenfél játékosai, ahol tudták

Fotó: puskasakademia.hu

Az osztrák másodosztályban szereplő SKN St. Pölten elleni  1-1-es döntetlen után péntek délelőtt újabb felkészülési mérkőzés várt Hornyák Zsolt csapatára. A Puskás Akadémia ezúttal a cseh élvonalban szereplő, a legutóbbi idényben a bajnokság hetedik helyén végző FC Slovan Liberec ellen lépett pályára. 

A két csapat nem most találkozott egymással először, hiszen a tavalyi felkészülési időszakban is összecsaptak. Akkor Jakub Plsek tizenegyesével jutott előnyhöz a felcsúti együttes, azonban a csehek végül 4-1-re diadalmaskodtak. Ráadásul a két együttes között remek a viszony, Hornyák Zsolt korábban két évig ült a Liberec kispadján, valamint a cseh játékosoknak is volt ismerős arc az ellenfélnél, így a bemelegítés előtt jó hangulatú beszélgetések zajlottak.

A találkozó első húsz percében a Liberec dominált, amihez kemény játék párosult, Nagy Zsoltot és Szolnoki Rolandot is eltalálták jópárszor – derül ki a puskasakademiafc.hu beszámolójából. A cseh rohamokat azonban Markek Tamás vezetésével jól állta a védelem. A 26. percben aztán a felcsútiak is veszélyeztettek, Nagy Zsolt próbálkozott egy fejessel, de a kaput nem találta el. Gól aztán nem is született a félidő végéig, 0-0-s döntetlennél vonultak szünetre a felek.

A fordulás után nem kellett sokat várni az első Puskás helyzetre, Nagy ezúttal azonban csak az oldalhálót találta el. A 69. percben aztán megtört a gólcsend: Nagy passzolt jól Lamin Colley-nak, aki aztán Mikael Soisalo elé tálalt, ő pedig a kapuba lőtte a labdát, 1-0.

A folytatásban nem kellett volna sok, hogy kétgólosra növelje előnyét a Puskás Akadémia, de Hugo Jan Backovsky bravúrral hárította Nagy Zsolt fejesét.

Végül a slusszpoén a Liberecé lett. Markek Tamás bár nagyokat védett, de Christian Frydek 82. percben leadott lövését nem tudta hárítani, 1-1. A hátralévő időben újabb gól már nem született, így az SKN St. Pölten elleni találkozó után ismét döntetlent játszott a Puskás Akadémia.

A felcsúti együttes július 16-án a LASK Linz ellen zárja az osztrák edzőtáborát.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés:

Puskás Akadémia FC – FC Slovan Liberec 1-1 (0-0)

Puskás Akadémia FC: Markek – Maceiras, Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill (Markgráf 46’) – Szolnoki, Plsek (Favorov 61’), Nissilä (Levi 61’) – Soisalo (Bévárdi 70’), Nagy (Farkas 85’) – Puljic (Colley 46’)

Gól: Soisalo 69’ ill. Frydek 82’

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában