Női labdarúgás

2024.05.10. 19:44

Hazai pályán búcsúzik az élvonaltól a Vidi

Az MTK-Budapest ellen zárja a 2023-2024-es idényt a Fehérvár FC női labdarúgócsapata. A szombaton 16 órakor kezdődő összecsapással búcsúznak a lányok az élvonaltól.

Ferencz Balázs

Földvári Fanni (jobbra) a legeredményesebb fehérvári, négy gólt szerzett a szezonban

Forrás: fehervarfc.hu

Fotó: TOTH ELLA

A Vidi női együttese a 2021-2022-es szezonban nyerte meg az NB II-es pontvadászatot, s lépett fel a Simple Női Ligába, azaz az NB I-be. Első élvonalbeli idényében a legjobbak között maradt a piros-kék egylet Gajdóczy Tibor irányításával. A 2023-2024-es kiírásban előrébb kívánt lépni az együttes, azonban a csapatot kivételes sérüléshullám sújtotta. Meghatározó labdarúgói estek ki több hónapra, vagy hagytak fel éppen a labdarúgással, s a nyáron a Puskás Akadémiához távozott Pécsi Dórát sem sikerült pótolni.

Andorka Péter alakulata az eddigi 21 forduló során 6 pontot gyűjtött, a Budaörs együttesét az első fordulóban verte 4-2-re, majd pontot szerzett a Soroksár (1-1), a Budaörs (1-1) és legutóbb idegenben, a DVTK ellen (1-1).

A fehérvári lányok szépen kívánnak búcsúzni. Ugyan az MTK a bronzéremért csatázik majd, Földvári Fanniék képesek a meglepetésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában