Női labdarúgás

2024.05.11. 22:09

Kilenc kapott góllal búcsúzott a Vidi az élvonaltól

A Fehérvár FC női labdarúgócsapata számára véget ért az NB I-es kaland. A Simple Női Liga 22., zárófordulójában az MTK Budapesttől szenvedett nagyarányú vereséget az élvonalból kieső Vidi.

Ferencz Balázs

Szombati Katalin (balra) és Szabó Bernadett (jobbra) nehezen szűrték meg az MTK támadásait

Forrás: Nagy Norbert

Fotó: NZP-2

Fehérvár FC - MTK Budapest 1-9 (0-3)

Sóstói Stadion edzőpálya, 50 néző. Vezette: Bognár Réka (Fontányi, Urbán)

Fehérvár FC: Terestyényi - Tóth A. (Jánoska, 47.), Romanoczki, Jánosi, Mihályi (Simon, 47.)- Ramor (Czvetnics, 67.), Szombati (Balla, 67.), Szabó B., Földvári, Kántor (Németh V., 47.) - Szehofner. Vezetőedző: Andorka Péter

MTK Budapest: Varga - Legendás, Vajda (Gávris, 75.), Palama, Pataki - Tenyei-Tóth (Végh, 75.), Barkóczi (Voila, 46.), Murár - Csuhai (Zágor, 66.), Siklér, Mészáros (László, 66.). Vezetőedző: Makrai László

Gólszerző: Szehofner (51. - büntetőből), illetve Barkóczi (6., 34.), Csuhai (8.), Vajda (63.), Zágor (72., 76., 84.), László (88.), Legendás (90.)
Sárga lap: Simon (81.)

"Öleld át, aki melletted van!" - mondta a vidis lányok trénere, Andorka Péter a kivonulás előtt, majd a Fehérvár FC játékosai és a szakmai stáb tagjai még egyszer összekapaszkodtak. Az NB I-ben utoljára. Egy évig biztosan, hiszen a Vidi a Simple Női Liga tabellájának utolsó helyén végez, kiesett az élvonalból.

Az MTK Budapest elleni utolsó összecsapáson a szép búcsú lehetett a fehérvári lányok célja, különösebb tét nélkül vehették fel a küzdelmet a bronzéremért a Puskás Akadémia FC-vel csatázó MTK-val. Azonban mintha idegesen kezdett volna a Vidi, már az ötödik percben hátrányba került. Csuhai keményen lőtte be a kapu elé balról a labdát, Barkóczi érkezett és zavartalanul belsőzött a hálóba 7 méterről, 0-1. Alig telt el két perc, amikor Csuhai kapott jó indítást középről, közelebb gyalogolt, s nagy erővel lőtt jobbal a kapu közepébe, 0-2. Továbbra is a vendégek futballoztak fölényben, a sok technikai hibával játszó fehérváriak csak elvétve lépték át a felezővonalat. A 34. percben újabb góllá érett a kék-fehérek dominanciája, Terestyényi és Szabó Bernadett nem értették meg egymást, a rövid passzra Barkóczi rontott rá, s ballal lőtt a jobb sarokba, 0-3. Még a szünet előtt Csuhai a keresztlécet durrantotta telibe, majd a 40. percben először került a kapu elé a fehérvári egylet, Szabó Berni szöglete nyomán Szehofner fejelt a kapu mellé.

A fővárosiak domináltak az utolsó alapszakasz-meccsen
Fotó: NZP-2 / Forrás: Nagy Norbert

A fordulás után nem sokkal büntetőhöz jutott a Vidi! A tizenegyest Szehofner Vivien értékesítette, 1-3. Ez volt a fehérváriak utolsó találata az NB I-ben mert ezután csak az MTK volt a pályán. Még hatszor zörgették meg a hazai kaput a kék-fehérek. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában