Kosárlabda NB I/A

2024.05.02. 18:37

Megőriznék a pályaelőnyt

Döntetlen állásról folytatódik tovább az Arconic-Alba Fehérvár számára az NHSZ-Szolnoki Olajbányász elleni párharc a férfi kosárlabda NB I/A elődöntőjének harmadik mérkőzésén.

Szabó Róbert

Maximális koncentrációra lesz szükség az Arconic-Alba Fehérvártól, hogy megőrizze pályaelőnyét

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A rájátszásban nagyon jól teljesített eddig az Alba, amely a Sopront söpréssel ejtette ki, a Szolnok elleni első találkozón pedig bár voltak nehéz pillanatok, de egységes erőt mutatva végül 92-83-ra sikerült diadalmaskodnia. A rivális otthonában aztán ez már nem sikerült, bár óriási hajrát hajtott végre Alejandro Zubillaga legénysége, hiszen 13 pontos hátrányukat az utolsó bő másfél percre sikerült négyre faragniuk, ekkor azonban valami megtört és a bravúros fordítás helyett sima, 93-80-as szolnoki sikerrel zárult a találkozó.

– Nagyon komoly mérkőzéseket játszottunk a Szolnokkal az elődöntő eddigi összecsapásain. Az elsőt megnyertük, a másodikon is igyekeztünk a legjobb formánkat hozni, de ott ellenfelünk tudott nyerni végül. A harmadik összecsapásra természetesen úgy készülünk, hogy visszavesszük az előnyt. Az állás 1-1, ezért pánikolni nem kell, tesszük a dolgunkat és hazai pályán igyekszünk élni a lehetőségeinkkel –  nyilatkozta a csapat játékosa, Isaiah Philmore a találkozó előtt. Hozzátette, hazai pályán eddig jól ment nekik a játék, de nem szabad hogy ez elaltassa őket.

A légiós arról is beszélt, hogy tudták, nem lesz könnyű dolguk a döntőbe vezető úton, jó csapat az ellenfelük, amely jó játékosokkal és felkészült edzővel rendelkezik, így száz százalékosan koncentrálniuk kell ahhoz, hogy nyerjenek. Kitért arra is, a közönség biztos, hogy rengeteg erőt fog adni nekik, a hangulatra szerinte biztosan nem lesz panasz, és mindent megfognak tenni azért, hogy a végén az övék legyen a győzelem, így egy lépésre kerüljenek a finálétól.

Május 2-án, pénteken 18.00 órától ismét az Alba Regia Sportcsarnokban lép majd pályára az Arconic-Alba Fehérvár, amelynek kifejezetten fontos lesz a győzelem és az, hogy ezzel megőrizze pályaelőnyét az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban, amelynek jelenlegi állása 1-1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában