100 éves távhoz érkezett a klub

2024.05.31. 20:24

Múlt és jelen a Bregyóban- Történelmi váltófutással ünnepelt az ARAK (galéria, videó)

1924 óta neveli már a tehetségesebbnél tehetségesebb atlétákat az Alba Regia Atlétikai klub, akik sok büszke pillanatot okoztak, nemcsak az egyesület színeinek, hanem Magyarországnak is.

Bagotai Zsanett

Fotó: Nagy Norbert / FMH

2024 így igazán különleges esztendő az ARAK számára, hiszen fennállásának 100. évfordulóját ünnepli a fehérvári klub.
A történelmi évszámot pedig történelmi váltófutással ünnepelték péntek délután, ahol régi és új atléták, múlt és jelen fonódott össze a célegyenesben. A regisztráció során bekövetkezett a nagy találkozások időszaka, volt edzők és tanítványaik üdvözölték egymást csillogó szemekkel, miközben életük egyik legszebb időszakát idézték fel.

Miután a rajtszámok felkerültek, Szabó Dániel vezetésével megkezdődött a bemelegítés, melynek során jó néhányan nyugtázták, hogy régen bizony nem volt ilyen hosszú ez a pálya. Az eseményt Cser-Palkovics András nyitotta meg, aki elárulta, hogy a jubileumi évfordulót ünneplő ARAK egy szoborral is gazdagodik majd, melynek mintáját a pálya mellett lehetett megcsodálni.

A váltóbot pedig máris Hirt Károly, az ARAK elnöke kezébe került, aki ezzel megnyitotta a történelmi 100X100 méteres váltófutást. Kézről kézre járt a váltóbot, s futásával mindenki képviselt egy szeletet az elmúlt 100 esztendőből. Miközben ki gyorsabb ki pedig lassabb tempóval teljesítette a távot, a hangszórókon keresztül mindenki sportmúltját megismerhették, ám volt, aki olyan gyorsan végigért, hogy erre idő sem jutott. A volt sportolók, így jó magam is, újra átélhették, hogy milyen érzés is befutni azon a bizonyos célvonalon melyen oly sokszor átléptünk. Van, ami pedig semmit nem változott, hiszen édesanyám most is a pálya szélén állt, ahogy tette ezt mindig évekkel ezelőtt, bármilyen körülmények között, s most kiegészült még egy nagyon fontos személlyel számomra.

Minden atlétát, hatalmas ováció fogadott, volt aki gyermekével karöltve teljesítette a távot. A futók között ott volt Tölgyesi Balázs olimpikon középtávfutó, valamint Szabó Dániel többszörös magyar bajnok sprinter, aki a 2023-as Atlétikai Világbajnokságon képviselte Magyarországot és az ARAK-ot a 4X100-as váltó tagjaként. A futást Tölgyesi Előd, a klub szakosztályvezetője zárta. Méltó ünneplés zajlott tehát a Bregyó rekortánján, s a tárgyi emlékek mellett mindenki hazavitt valamit a szívében is. A történelem pedig íródik tovább, s reméljük újabb 100 sikeres esztendő előtt áll a fehérvári atlétika, s az ARAK.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában