Fitt ápolónő

2024.05.31. 21:04

Születésnapi meglepetésként megnyert egy fitneszversenyt

Drávucz András neve nem ismeretlen a testépítés és a fitnesz világában. De az elmúlt években már nem edzett versenyzőket, csak bíróként tevékenykedett. Egészen addig, míg be nem toppant az életébe Józsa Dominika, aki a Szent György Kórházban dolgozik ápolónőként.

Szupkai Gábor

Fotó: Drávucz A.

Felkerestek, hogy lenne egy kislány, akivel foglalkoznom kéne, mert nagyon szeretne versenyezni. De nagyon szorított az idő, elég későn szóltak, annak ellenére, hogy Dominika már két, két és fél éve edzett. Nem volt teljesen amatőr, de mindenképpen fel szeretett volna jobban készülni a versenyre, hogy ezzel lepje meg az édesanyját a szülinapja alkalmából. Mert pont azon a napon volt a verseny. Egy feltétellel mentem bele, hogy tényleg rendesen odateszi magát, és egy komolyabb felkészülést fogunk csinálni. Végül nem lett olyan rossz az eredmény, mert a tehetségkutatót egyből meg is nyerte. Ez a Body Sport Kupa volt Budapesten, régi verseny, lassan 10-15 éves versenyről beszélünk, nem valami piti összejövetelről. És ha már ott voltunk, bedobtuk őt a mélyvízbe is, a nem kezdők közé. Végül a régebb óta versenyzők között 25-ből a kilencedik lett, tehát még ott is bejutott a top tízbe. Ezen a kezdeti sikeren felbuzdulva jövőre mindenképpen felkészülünk akár egy Európa-bajnokságra, vagy vb-re, ezt majd meglátjuk. De ezúttal teljes erővel.

Mennyi időt foglalkozott vele ez a verseny előtt? Mert említette, hogy szorított az idő.

Verseny előtt 4-5 hónappal kerestek meg, úgyhogy kicsit át kellett alakítani, szigorúbbra kellett venni az étkezését, és az edzését, de lett is eredménye. Tényleg pár hónap alatt is nagyon jól reagált az edzésre, az étkezésre. Nagyon látványos volt az átalakulása, annak ellenére, hogy ő egy vékonyabb alkat, de a bikini kategóriában indult, és oda abszolút megfelelt.

Ezek szerint kicsit jobban akar ezzel foglalkozni a jövőben?

Most csak kipróbálta magát, de úgy döntött, hogy akkor ebbe belevágunk. Jövőre kicsit erősebb lesz a cél. De így első nekifutásra ez parádés. Egyből megnyerni a tehetségkutatót, holott azok között is volt olyan, aki biztosan több időt készült erre, mint ő. Szerencsére volt egy plusz segítségünk Tar Eszter, aki kifejezetten a színpadi felkészítéssel foglalkozott, és egy nagyon jó színpadi összhang lett az eredmény. Ahhoz képest, hogy tényleg úgy mentünk fel Pestre, a színpadi felkészülésre, hogy életében nem csinált még ilyet Dominika, egy-két alkalom után már úgy ment, mintha mindig ezt csinálta volna. Én is meglepődtem, megmondom őszintén, pedig nem ma kezdtem. Ami még érdekes nála, hogy nem ez a tipikus hosszú hajú lány, hanem rövid hajjal is teljesen jó hatást keltett. Mondom ezt úgy, hogy ennek a versenynek az egyik főbírója vagyok. Tehát nagy volt rajtam a nyomás.

Ilyenkor nincs érdekütközés? Hogy egyben bíró és az egyik versenyző edzője?

Ebben az az érdekes, hogy én raktam rosszabb helyre, mint a többiek a tehetségkutató kategóriában. Mondhatni lepontoztam. A másik fordulónál, a profibbaknál ott már én is körülbelül ide soroltam volna, mert ott az első hat az nagyon erős volt. Olyanok, akik már több mint tíz éve versenyeznek. De a mezőny méretéhez képest, szépen szerepelt, és sokan végeztek mögötte, akik lényegesen régebben foglalkoznak ezzel a sporttal. Nagyon jó volt a színpadi jelenléte, ami nagyon meglepett, mert elég visszafogott lány. Ne feledjük, egy ápolónőről van szó, aki teljesen más területen dolgozik.

Fotó: Drávucz A.

Hogy tudja az ápolónői ezzel összeegyeztetni? Hiszen ott éjszakázni kell, ami mellett az edzés, a táplálkozás nem lehet könnyű.

Kemény volt, ott nincs egész nap ücsörgés, éjszakázni kell, ezért ezzel össze kellett hangolni az étkezéseket, a diétát. Sokat segítettek a kollégái is, leváltották az utolsó pár napban, hogy ne kelljen éjszakáznia. Ami még óriási, hogy jött a családja, barátai, ismerősei, ott szurkoltak a versenyen. Pedig a történet onnan indult, hogy az édesanyját szerette volna meglepni azzal, hogy láthatja őt a színpadon. És lám, mi lett belőle! És jövőre én azt gondolom, hogy sokkal jobb lehet.

Akkor ezek szerint a jövőben is Ön marad az edzője?

Azért azt tudni kell, hogy én nagyon szigorú vagyok. Edzőként is, bíróként meg pláne. Másrészt nagyon régóta nem foglalkoztam versenyzővel. Nem láttam azt, hogy érdemes lenne rá valaki, mert üstökösökkel nem akartam foglalkozni.  De benne van valami plusz. Annak ellenére, hogy az anyukájának szeretett volna bizonyítani, kacérkodott a gondolattal, hogy ezt komolyabban szeretné csinálni. Csak nem volt meg a hite hozzá. Viszont a mostani indulás után ezzel már nincs gond, ez megerősítette. Ahogy visszanézte magát a színpadon, a fotókon. Szerintem a teremben is nagyon sok fiatalnak motiváló volt, ahogy ő ezt végigcsinálta. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában