Engedély megadva

2024.06.12. 18:14

Az Alba Fehérvár KC és a DKKA is megkapta az indulási jogot

Nincs meglepetés, az előző szezon végeredménye, illetve a jóváhagyott klublicenc-kérelmek alapján a következő szezonban is a női kézilabda első osztályban indulhat az Alba FKC és a Dunaújvárosi Kohász is.

Szupkai Gábor

Nem meglepő, Utasi Lindáék jövőre is az NB I-ben indulhatnak

Fotó: Fehér Gábor

A Magyar Kézilabda Szövetség az NB I-ben való szereplésre a 2023/24-es NB I-es bajnokságok végeredménye, valamint a 2024/25-ös idényre beadott klublicenc-kérelmek alapján szerdán közzétette, mely csapatok szereztek indulási jogot a következő szezonra.

A női mezőnyben az alábbi csapatok indulhatnak: Alba Fehérvár KC, Dunaújvárosi KKA, DVSC SCHAEFFLER, Esztergomi Vitézek, FTC-Rail Cargo Hungaria, Győri Audi ETO KC, Kisvárda Master Good SE, Motherson Mosonmagyaróvári KC, Moyra-Budaörs Handball, MTK Budapest, Praktiker-Vác, Szombathelyi KKA, TAPPE-Békéscsabai ENKSE, Vasas SC.

A NEKA és a Kozármisleny  ugyan beadták kérelmüket és megkapták a licencet is az NB I-re, azonban bajnoki helyezésük alapján csak az NB I/B-ben szerepelhetnek. A másodosztályból az Esztergom, valamint a Szombathely jutott fel az élvonalba.

Az MKSZ közzétette a következő idény versenykiírását is. A felnőtt NB I-es bajnokságokban továbbra is 14 csapat szerepel. A szezonban 26 fordulót követően alakul ki a végeredmény, az NB I-es bajnokságok nevezési határideje július 22-e, a sorsolást pedig július 24-én tartják meg.

Az NB I/B-ben egycsoportos rendszerben játszanak a csapatok, a nőknél és a férfiaknál egyaránt 16-16 csapattal. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában