Karmoltak a Párducok

2024.06.23. 15:56

Még mindig várat magára az Enthroners győzelem

Ismét csak felvillanásai voltak az Enthronersnek a Wroclaw Panthers elleni ELF (European League of Football) vasárnapi fehérvári találkozóján a First Fielden.

Szupkai Gábor

Fotó: Kricskovics Antal

Az ötödik játéknap előtt csak vereség állt a Koronázók neve mellett, így mindenki epekedve várja már az első sikert. 

Az első aprócska győzelem a pénzfeldobásnál érkezett, a hazaiak azt választották, hogy ők vezetnék az első támadást. A visszatért, de még kötéssel a térdén játszó Jack Mangel első passza jól is sikerült, Czirók Márton rögtön több, mint 10 yardot haladt. Aztán egy másik 10-es lett a főszereplő, méghozzá a vendégeké, a felpattanó labdát a 10-es Devan Burrell szerezte meg és vissza is hordta touchdownra, majd Jakub Aldas még az extrapontot is értékesítette, 0-7. 51 másodperc ment le a meccsből. Ezután Ráthonyi Kende és Nathaniel Robitaille váltotta yardokra Mangel játékait, el is jutottak a Wroclaw 41-eséig, de ott még a negyedik kísérlet bevállalása sem volt elég.

John Uribe irányította a vendégeket, a liga egyik legjobb futója, Dawid Brzozowski segített neki ebben, de Adriá Botella Moreno is odatette magát, és még úgy is szépen haladtak, hogy Jebrai Regan néha bizony borsot tört az orruk alá. De ez kevés volt, mert kilenc és fél perc után Kacper Jaszewski elkapásával már másodszor jutott el a Koronázók célterületére a Wroclaw, az extra is jó, 0-14. Roedion Henrique visszahordásai nem jutottak messzire, az Enthroners harmadik támadása már saját térfelén elhalt. Bezzeg a wroclawi visszahordásnál Burrell úgy intézte, hogy mindössze 50 yardot kelljen csak haladni a gólvonalig. Ez alig néhány játékból össze is jött, Brzozowski 30 yard feletti futásával lezárva, az extra is a póznák közé szállt, 0-21. A negyedből hátralévő három percben előbb egy perc után már újra a lengyeleknél volt a labda, de a remek védekezés fumblet eredményezett, újra jöhetett Mangel és a támadók. Nem várt nehézséget okozott egy vak oldali blokkolás, ami 15 yard büntetést ért. A 3-ik és 25 sok volt Novakov Dávidnak, punt, és térfélcsere, hiszen eljött a negyed vége.

Gyarmati Máté lesérült, eltört egy bordája, Matt Cole pedig gyönyörű elkapásával érkezett a következő hatpontos a Wroclawtól, jutalomrúgás a helyén, 0-28. A következő támadásnál már pislákolt némi fény az alagút végén, Tóth Nándor elkapásával már a Panthers 30 yardosán toporogtak a Koronázók. Ahonnan már egy tapodtat sem haladtak. Szerencsére a következő Panthers támadás csak nyúlfarknyira sikeredett, mert Bodnár Benedeknek hála fumble után újra a hazaiaknál volt a labda. És ezzel a lehetőséggel végre éltek a hazaiak, Nathaniel Robitaille kapta el Mangel átadást, 6-28. Ám nem ment minden simán, az extrapontot blokkolták a vendégek és A.J. Wentland vissza is hordta a labdát két pontért, 6-30. A Panthers labdabirtoklását kivédekezte a Fehérvár, és a hazai támadás Czirók elkapásával jól indult, majd Novakovéval jól is folytatódott. Hát még Tóth Nándor játéka után, de sajnos végül újra puntolni kényszerültek a fehérváriak. Félidőig már újabb komoly esemény nem történt, de így is tetemes volt a hazai hátrány.

A fordulás után a Wroclaw támadhatott, és bár mondhatnánk, hogy szép hosszú támadást vezettek, de ebből csak a szép lenne igaz. Merthogy alig másfél perc alatt Cole már második touchdown elkapását jegyezte, jutalomrúgás a póznák közé, 6-37. Az Enthroners rövid labdabirtoklása után a következő pontszerzés újra wroclawi oldalról érkezett, Jaszewski is már második hatpontosát gyűjtötte, extrapont jó, 6-44. A forgatókönyv nem változott, sikertelen Koronázók játékok, a túloldalon viszont Brzozowski nagyon élt, és rengeteget futott, termelve a yardokat és futtatva az órát. Ezen támadásuknak végül egy kapufa vetett véget. Robitaille, Novakov és Tóth Nándor pillanatai következtek, és némi szerencsével is – a Novakov kezéből kiütött labdát Henry Rowland szerezte vissza – 9 yardra megközelítették a Panthers célterületét, és ezt a távolságot Mangel passzával Robitaille kezei közé tették meg, ezzel egy gyönyörű támadássorozat végére téve pontot, 12-44. A kétpontos kísérlet sikertelen, de így is komoly tapsot kapott a levonuló támadószekció. Jebrai Regan vetett véget a következő Panthers támadásnak, sackelve az irányítót Uribet. A maradék néhány percben pontot érő akciót már nem láthattunk, 12-44 a vége.

Az Enthroners legközelebb június 29-én játszik a Milano Seamen otthonában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában