Kilenc gólt lőtt a Vidi

2024.06.30. 10:38

Pető Tamás: "Domináns csapat szeretnénk lenni"

A Komárom-Esztergom vármegyei labdarúgó bajnokság első osztályában szereplő Bábolna SE otthonában aratott 9-0-s győzelmet első felkészülési mérkőzésén a Fehérvár FC. A vezetőedző, Pető Tamás elégedett volt a találkozót követően.

Ferencz Balázs

Pető Tamás a második félidőben pályára lépett fiataloknak magyaráz a Bábolna SE elleni felkészülési mérkőzésen

Forrás: fehervarfc.hu

- Ahogy láttam, egy-két játékosnak már nem volt kellemes az utolsó edzéssel töltött nap. Nagyon kemény héten vagyunk túl, jól illeszkedett ez a mérkőzés a felkészülésünkbe - fogalmazott Pető Tamás, a Fehérvár FC nyáron kinevezett vezetőedzője. - Többen voltak, akik jóval fáradtabbak voltak, de jó volt látni, hogy egy-két gondolat, ami már tőlünk jön, visszaköszönt a pályán. Ez örömteli volt. Örülünk neki, hogy sok gólt rúgtunk, ezek mellett sok helyzetünk sajnos kimaradt, de biztos vagyok benne, hogy ebben is fejlődni fogunk. A játékosok mentalitása kiváló volt, számomra ez a legfontosabb. Az önbizalom szempontjából természetesen pozitív az is, hogy sok játékosunk betalált. A fiatalok, akik pályára léptek, egész héten velünk készülnek és teljes értékű tagjai a keretünknek. 

A tréner változtatott a Vidi előző szezonbeli hadrendjén. 4-2-3-1-es felállásban küldte pályára csapatát.

- Szeretnénk egy domináns csapat lenni a bajnokságban. De ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy minden mérkőzésen csak támadni fogunk.

Az előző szezon egyik alapembere, a bal oldali védő Gergényi Bence nem volt keretben a Vidiben, a hírek szerint Újpestre igazol. S nem elképzelhetetlen, hogy ő lesz a következő napok egyedüli távozója.

A vezetőedző szerint nincs nyugtalanság a csapat háza táján.

- Teljesen nyugodtak a napjaink, csak a munkára kell koncentrálnunk, a játékosok vevők a munkára és igénylik is. Remélem, hogy így is marad.

A Fehérvár FC játékosai vasárnap pihennek, majd a héten a Sóstón edzenek. Pénteken 2x60 perces mérkőzést vív a csapat az NB II-es Ajkával.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában