Újabb titulus

2024.06.12. 09:49

Szélig Viktor a CHL Sportbizottságában

A CHL rendes közgyűlésén a részvényesek új irányítási struktúrát hagytak jóvá, csökkentették az igazgatóság létszámát, egyben új tagokat választottak a bizottságokba, köztük Szélig Viktort, a Hydro Fehérvár AV19 általános igazgatóját is.

Szupkai Gábor

Fotó: IIHF

A két évvel ezelőtt elindított stratégiai folyamat részeként a CHL-nél felülvizsgálták a jelenlegi irányítási struktúrát, és komoly változásokra szánták el magukat a hatékonyság növelése érdekében. A koncepciót pedig a keddi, Prágában tartott rendes közgyűlés elé terjesztették végső jóváhagyásra. 

Az új irányítási struktúrában a CHL igazgatótanácsa kilencről öt tagra csökkent, amelynek célja egy lendületesebb és tevékenyebb szervezet létrehozása, amely új célokat határoz meg a Bajnokok Ligája jövőjét illetően. Az új tagokat három évre – akad, aki egyéves mandátumot kapott – választották meg, akik a következők: Jörgen Lindgren (svéd), Henrik Bach Nielsen (dán), Patrick Lengwiler (svájci) és Miha Butara (szlovén).

Ezek mellett új csapat irányítja a Jelölő-, a Megfelelőség és szabályozás-, a Növekedési- és a Sportbizottságot is. Ez utóbbinak lett tagja Szélig Viktor, a finn Jussi Markkanen, a német Christian Winkler, svéd Christian Lechtaler és az IIHF küldött, Kim Pedersen társaságában. 

A Hydro Fehérvár AV19 általános alig egy hete került be az ICEHL alelnökei közé – korábban ott is a sportbizottságban tevékenykedett –, ahol a nemzetközi csapatok érdekeinek a képviselete lesz a feladata. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában