Mélyre kell ásni

2024.06.12. 18:39

Szélig Viktor és a CHL kérdezz-felelek

Szélig Viktor bekerült a CHL Sportbizottságába, és ha már ott volt Prágában a Bajnokok Ligája eseményén, a szövetség készített vele, és az ICEHL-ből két másik érdekelt, a KAC Klagenfurt és a Red Bull Salzburg vezetőjével egy miniinterjút.

Szupkai Gábor

Fotó: FMH-archív (Pesti Tamás)

Három egyszerű kérdést tettek fel nekik, és ebből a hármasból a magyar klubvezető kiütéssel nyerte a csatát, lazán és frappánsan válaszolva mindenre. 

Az első kérdés ez volt: Mi a cél a CHL-szezonban? 

Nagyon menő dolog számunkra. hogy három éven belül másodszor vehetünk részt a Bajnokok Ligájában. Rettentően várjuk a szezont, izgatottak vagyunk, hiszen az Alba Aréna is új, idén használjuk először, és reméljük sikeresen indíthatjuk a hokiszezont, minőségi CHL-meccsekkel.

Arra a kérdésre, hogy "Mit gondol az ellenfelekről?" ennyit válaszolt:

Igazából nagyon jó a sorsolásunk. Két cseh csapattal is idegenben játszunk, és mivel mindkét helyszín közel van, így a szurkolóinknak lehetőségük lesz odautaznia és velünk együtt átélni az élményt. Lesz egy hosszú utunk is Svédországba, ami számunkra teljesen új terület, de izgatottan várjuk a felfedezést. Emellett lesz két hazai meccsünk svájci ellenfelekkel, ebből az egyik a CHL-címvédő. Érdekesség, hogy két éve is megmérkőztünk a címvédővel. De a Lausanne is minőségi ellenfél, tehát nagyon mélyre kell ásnunk, hogy fel tudjuk venni a versenyt ezekkel a csapatokkal.

És melyik meccset várja a legjobban? 

– A csehországi meccseket az atmoszféra miatt, mert azt mondanom sem kell, hogy igazi kiváltság Prágában játszani. És természetesen hazai pályán a CHL-bajnok elleni mérkőzés ami különös izgatottsággal tölt el minket, és nem csak a CHL, hanem az új arénánk miatt is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában