Férfi kosárlabda

2024.06.03. 17:21

Visszatér Székesfehérvárra a válogatott játékos

Hivatalos oldalán jelentette be az Arconic-Alba Fehérvár, hogy visszatér a csapathoz Filipovity Márkó válogatott kosárlabdázó.

Szabó Róbert

Filipovity Márkó visszatér korábbi sikereinek helyszínére

Fotó: albakosar.hu

A 27 esztendős magasbedobó még 2015 nyarán érkezett a székesfehérvári együtteshez Kaposvárról. A játékos évről-évre egyre jobban épült be a csapatba, a 2018-2019-es idényben pedig már alapembernek számított, meghatározó játékosa volt az Albának. A jó teljesítménye miatt aztán megkereste a Falco KC Szombathely, az ajánlatra pedig nem mondott nemet, egy idény után pedig külföldre távozott. Játszott az olasz Pesaróban, a spanyol Obradoiróban, a török Belediyesporban, de megfordult Németországban a Chemnitzben is.

Filipovity Márkó tavaly nyáron döntött úgy, hogy kalandra vágyik, és Brazíliába igazolt, a Flamengo játékosa lett, azonban megszületett első gyermeke, így 2024 elején hazatért Magyarországra és nevelőegyüttesénél, a Kaposvárnál folytatta karrierjét. A somogyiaknak nem sikerült kiharcolniuk a bennmaradást, így a válogatott játékos a távozás mellett döntött, az Arconic-Alba Fehérvárt választotta, ahol két évre kötelezte el magát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában