A tizenegyedik

11 órája

A norvég kiesőtől Dunaújvárosba

A 28 éves támadóként és védőként is bevethető játékos a Dunaújváros 11. nyári igazolása.

Szupkai Gábor

Fotó: Rapid City Rush

Colton Leiter a DAB játékosa lesz – adta hírül a klub honlapja.

Az Edmontonban született fiatal játékos a CAC Canadians csapatában nevelkedett, majd 18 éves korában a Grove Saints keretébe igazolt. A most 28 éves, hátvédként és csatárként is bevethető kanadai játékos 2016-ban országot váltott és egyetemi éveit, valamint az ezzel járó NCAA karrierjét az Alaska-Fairbanks színeiben teljesítette, majd ezt követően egy idény erejéig belekóstolt a légiós életbe, a svéd harmadosztályba igazolt, hogy aztán a német negyedosztályban két meccset játszva ismét Amerikában próbált szerencsét, ahol 2 szezonon keresztül a Rapid City Rush színeiben lépett pályára az ECHL-ben, és mindkét esztendőben 54 mérkőzésen lépett pályára és szinte teljesen egyformán, 21-20 ponttal végzett..

Leiter a legutóbbi szezonban a norvég bajnokság utolsó helyén végzett, az EHL-ből a másodosztályba kiesett Ringerikében 20 alapszakasz-meccsen 4+3 pontot szerzett, a kiesés elleni párharcban hat mérkőzésen öt gólpasszt osztott ki. 

Mindkét szemeszterében 54 mérkőzésen lépett pályára és szinte teljesen egyformán, 21-20 ponttal végzett.

– Beszéltük a stábbal, hogy szeretnénk egy kicsivel tapasztaltabb és támadóbb felfogású védőt igazolni, Colton személyében reméljük, hogy megtaláltuk és a csatárból lett hátvéd segítségére lesz a csapatunknak ebben a szezonban – nyilatkozta róla Somogyi Balázs vezetőedző. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában