Célpont elérve

11 órája

A tornászok már Párizsban

Elutaztak a magyar tornászok Párizsba, köztük a dunaújvárosi kiválóság, Kovács Zsófia is. A delegációból először Mészáros Krisztofer mutatkozik be az olimpián a szerdai pódiumedzésen, rá egy napra a nők következnek.

Szupkai Gábor

Útra- és tettre kész a csapat

Fotó: MATSZ

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren Draskóczy Imre, a női válogatott szövetségi kapitánya adott rövid helyzetjelentést. 

– Izgalmas olimpiai ciklus van mögöttünk, öröm látni, hogy Kovács Zsófia a sérülése után egyre jobb ismét, Czifra Bettina Lili felkészülten és kiegyensúlyozottan utazik ki, Bácskay Csenge is összeszedetten érkezett meg a hajrára, bár nála sajnos bokaproblémák jelentkeztek, de bízom benne, hogy a pódiumedzésig ez is megoldódik – mondta Draskóczy Imre a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) honlapjának. 

Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkára ezúttal nem utazott a delegációval, de természetesen kikísérte a csapatot. 

– Nekem ez már a nyolcadik alkalom, amikor olimpiai csapatot kísérek ki a reptérre. Jó hangulatban vannak a versenyzőink, és bízom benne, hogy jó körülmények fogadják őket. A küldöttségünkben négy kiváló olimpikon kapott helyet, nagyon szorítunk értük – árulta el a Magyar Torna Szövetség főtitkára. 

A tornászok olimpiai programja: 

07.24. férfi-pódiumedzés 
07.25. női pódiumedzés 
07.27. férfiselejtező 
07.28. női selejtező 
07.29. férficsapatdöntő 
07.30. női csapatdöntő 
07.31. férfi egyéni összetett döntő 
08.01. női egyéni összetett döntő 
08.03. szerenkénti döntők: férfitalaj, lólengés, női ugrás 
08.04. szerenkénti döntők: férfigyűrű, ugrás, női felemás korlát 
08.05. szerenkénti döntők férfikorlát, nyújtó, női gerenda, talaj

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában